Vaflinis suktinukas su aguonų-kokoso įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai skanūs vafliniai suktinukai su aguonų-kokosų įdaru. Nuostabus desertas tiek namų arbatos vakarėliui, tiek šventiniam stalui. Desertas ruošiamas be kepimo, o tai žymiai sutaupo laiko. Dėl įvairiaspalvių pyragėlių skanėstai atrodo labai įspūdingai, o aguonų ir kokoso drožlių derinys suteikia labai įdomų skonį.

Ingridientai:

Vafliniai lakštai – 2 vnt. (dydis 28×28 cm)

Aguonų įdarui:

  • Aguonos – 90 g
  • Sviestas – 50 g
  • Kakavos milteliai – 10 g
  • Cukrus – 30 g
  • Vanduo – 150 ml

Kokosų įdarui:

  • Pienas – 400 ml
  • Kokoso drožlės – 75 g
  • Manų kruopos – 40 g
  • Cukrus – 60 g
  • Vanilinas – 1 žiupsnelis

Papuošimui (nebūtina):

  • Šokoladas – 40 g

Vaflinio vyniotinio su aguonų-kokoso įdaru paruošimas

Paruošiame visus reikalingus ingredientus. Aguonas sumalkite kavos malūnėlyje. Aguonas suberkite į keptuvę storu dugnu ir užpilkite vandeniu. Puodą su aguonomis statome ant lėtos ugnies ir maišydami verdame, kol išgaruos visas vanduo (5-7 min.).

Ištirpinkite sviestą. Į aguonas suberkite ištirpintą sviestą, cukrų ir kakavos miltelius. Sumaišome. Aguonų įdaras paruoštas.

Ruošiame kokoso įdarą. Į keptuvę storu dugnu supilkite pieną, suberkite manų kruopas, cukrų ir vanilę. Sumaišome.

Virkite maišydami ant mažos ugnies, kol sutirštės, apie 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies. Supilkite kokoso drožles. Sumaišome.

Vaflinį lakštą patepkite puse karšto kokoso įdaro. Vieną pyrago kraštą ištepkite puse aguonų įdaro. Vaflinis lakštas nuo įdaro suminkštės ir galėsite susukti į tankų vyniotinį.

Tą patį darome su antruoju vaflio lakštu ir likusiu įdaru. Papuoškite vyniotinį pagal savo skonį, pavyzdžiui, šokoladu.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Supilkite ištirpintą šokoladą į šaukštą ir plona srovele užpilkite vaflinius suktinukus. Jei norite, galite padaryti modelį. Mes siunčiame ritinius į šaldytuvą 2 valandoms.

Praėjus nurodytam laikui, vaflinius suktinukus su aguonomis ir kokosų kremu supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.