Sveiki visi! Mėgstu paprastus ir skanius receptus iš turimų produktų, todėl dalinuosi su jumis puikiu pusryčių, pietų ar vakarienės troškintuvų receptu. Sotus, apetitą žadinantis, rausvas troškinys nepaliks abejingo jūsų vyro, jis jį mėgs ir netgi gamins pats.
Reikalingi produktai:
- Vištienos filė – 200 gr.
- Svogūnai – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Kiaušiniai – 3-4 vnt.
- Miltai – 2 šaukštai. (su skaidrėmis)
- Druska, pipirai pagal skonį
- Džiovinti česnakai – 0,5 šaukštelio.
- Žalieji yra neprivalomi
Kaip virti troškinį
Vištienos filė 200 gr. (turiu 1 gabalą vidutinio dydžio, mėsą galite imti bet kokią) supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
1 svogūnas supjaustykite kubeliais, suberkite į mėsą, pakepinkite porą minučių.
1 morka (maža) patrinkite ant stambios trintuvės. Siunčiu į keptuvę ir viską kartu troškinu, kol išgaruos skystis.
Į dubenį sumuškite 4 kiaušinius. , druskos, pipirų pagal skonį.
Sudedu džiovintą česnaką arba pridedu prieskonių, kurie jums labiau patinka ir išplaku šakute.
Apkeptas daržoves ir mėsą dedu į kiaušinius ir išmaišau.
Beriu miltus 2 v.š. (su trauktine), smulkiai supjaustykite žalumynus (aš turiu petražoles) ir išmaišykite.
Sudėjau į silikoninę kepimui skirtą formą (jei turite metalinę, patepkite bet kokiu aliejumi ir pabarstykite trupučiu miltų).
Siunčiu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Skanus, sotus, perpjovus norisi iškart gabalėlį suvalgyti.