Sovietinės spurgos: purios ir minkštos, kaip vaikystėje. Paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Spurgos – konditerijos gaminys iš keptos tešlos su skylute viduryje. Jie yra populiarūs daugelyje pasaulio šalių ir turi turtingą istoriją. Tikslios informacijos apie tai, kur ir kada pasirodė pirmosios spurgos, nėra.

Pagal vieną versiją, pirmosios spurgos pasirodė Senovės Romoje. Romėnai gamindavo patiekalą, panašų į šiuolaikines spurgas iš riebaluose keptos tešlos. Europoje spurgos išpopuliarėjo viduramžiais. Tada jie buvo gaminami iš mielinės tešlos, kuri buvo kepama aliejuje. Į Ameriką spurgos atkeliavo su naujakuriais europiečiais. Čia jie ypač išpopuliarėjo ir įgavo šiuolaikišką išvaizdą. Šiandien spurgos išlieka mėgstamiausiu delikatesu daugelyje pasaulio šalių.

Jie ruošiami pagal skirtingus receptus, su skirtingais įdarais ir priedais.

Ingridientai:

Miltai – 500 g;
Kiaušinis – 20 g;
Vanduo – 310 g;
Cukrus – 60 g;
Sausos mielės – 6 g;
Margarinas – 30 g;
Druska – 5 g;
Augalinis aliejus – 500 g.
Spurgų gaminimas:

Į duobutę miltuose supilkite vandenį ir įmuškite kiaušinį. Į mišinį supilkite cukrų, druską ir sausas mieles ir sumaišykite ingredientus.

Į bendrą masę supilkite margariną, minkykite tešlą 10 minučių. Suformuotą bandelę sudėkite į indą, išteptą augaliniu aliejumi.

Bandelę taip pat patepame augaliniu aliejumi ir paliekame po celofanu 1,5 valandos. Išmuškite tešlą ir padalinkite į 25 gramų kamuoliukus.

Palikite kolobokus ant stalo 8 minutėms, tada kiekviename padarykite skylutę. Dar 10 minučių palikite spurgas ant stalo.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį spurgas. Apkepkite spurgas iš abiejų pusių po porą minučių.

Rezultatas – purios minkštos spurgos. Išvirus juos galima apibarstyti cukraus pudra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.