Močiutės blynų receptas. Tai taip skanu, kad jūsų šeima prašo jį gaminti kiekvieną dieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai – patiekalas, žinomas daugelyje pasaulio kultūrų. Jų istorija siekia šimtmečius ir yra susijusi su įvairių tautų senovės tradicijomis ir papročiais.

Istorikai mano, kad pirmieji blynai pasirodė dar prieš mūsų erą. Senovės egiptiečiai, graikai ir romėnai gamino panašius patiekalus.

Tačiau sunku pasakyti, kas tiksliai išrado blynus, nes daugelis pasaulio tautų turi panašių patiekalų.

Šiais laikais blynai išlieka mėgstamu daugelio žmonių patiekalu. Jie ruošiami pagal skirtingus receptus, naudojant įvairius įdarus ir priedus.

Blynai patiekiami pusryčiams, pietums ir vakarienei, taip pat naudojami kaip desertas.

Ingridientai:

manų kruopos – 400 g;
sausos mielės – 5 g;
cukrus – 40 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
vanduo – 300 ml;
pienas – 300 ml;
druska – ⅓ šaukštelis;
augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Blynų ruošimas:

Manų kruopas sumaišykite su mielėmis ir cukrumi, įpilkite šilto vandens ir išmaišykite. Leiskite manų kruopoms išbrinkti 1 val.

Pieną pašildykite, supilkite į išbrinkusias manų kruopas kartu su augaliniu aliejumi, ten išmuškite kiaušinius, įberkite druskos.

Sumaišykite visus ingredientus ir palikite tešlą po rankšluosčiu 15-20 minučių.

Keptuvę ištepkite sviestu ir po dangčiu iš abiejų pusių apkepkite storus blynus. Kiekvieną blyną aptepkite lydytu sviestu.

Kiekvieną dieną gausite purių tirštų blynų. Puikus būdas paįvairinti blynų gaminimą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.