Labai skanūs naminiai barščiai – apsilaižysite pirštus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminiai barščiai – skanus patiekalas pietums. Kiekviena šeimininkė turi savo šio nuostabaus patiekalo versiją. O šiame recepte supažindinsime su dar viena šio populiaraus patiekalo versija. Namuose barščiai pasirodo skanūs, sotūs ir skanūs.

Reikalingi produktai

  • jautiena – 500 gr
  • morkos – 1 vnt
  • svogūnas – 2 vnt
  • kopūstai – 350 gr
  • bulvės – 3 vnt
  • runkeliai – 1 vnt
  • česnakai – 3 gvazdikėliai
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • actas – 1 valgomasis šaukštas
  • cukrus – 1 šaukštelis.
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai
  • lauro lapas – 1 vnt
  • sausas salieras – 1 šaukštelis
  • krapai – 1 krūva
  • saulėgrąžų aliejus

Žingsnis po žingsnio barščių gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir dedame į keptuvę. Supilkite vandenį (apie 3 litrus) ir padėkite ant viryklės. Užvirinkite vandenį, išimkite mėsą, nukoškite sultinį ir vėl išplaukite keptuvę.

Tada į puodą pilame vandenį, užverdame ir dedame mėsą. Virkite sultinį 30 minučių.

Svogūną nulupkite (1 vnt.) ir supjaustykite į 2 dalis, lygiai taip pat darykite su puse morkos. Paruoštas daržoves dėkite į keptuvę ir be aliejaus kepkite iki šviesiai rudos spalvos ir supilkite į sultinį. Įpilkite druskos ir pipirų pagal skonį, virkite sultinį, kol jis bus paruoštas.

Likusį svogūną supjaustykite gabalėliais, o morką sutarkuokite. Kopūstą susmulkinkite plonais šiaudeliais. Nuluptas bulves supjaustykite savavališkais gabalėliais. Nuluptus burokėlius supjaustykite plonomis juostelėmis.

Į puodą supilkite aliejų ir sudėkite burokėlius. Įpilkite druskos, cukraus ir obuolių sidro acto. Ten supilkite šiek tiek sultinio, įpilkite pomidorų pastos ir per spaudą išspauskite česnaką. Troškinkite burokėlius uždarę dangtį, kol jie bus paruošti, maždaug 20-30 minučių.

Keptuvėje keletą minučių pakepinkite svogūnus ir morkas.

Mėsą ir daržoves išimkite iš sultinio. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir grąžinkite į sultinį. Ten dedame troškintus kopūstus su svogūnais ir bulvėmis. Pridėti lauro lapą ir kopūstą. Taip pat pagal skonį druskos ir pipirų, ten beriame džiovintus salierus. Viską išmaišyti ir virti 10-15 min.

Taip pat skaitykite:  Puiki ir greita vakarienė: įdaryti pomidorai iš orkaitės

Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos suberkite burokėlius ir viską išmaišykite.

Susmulkinkite krapus ir suberkite į gatavus barščius, o tada patiekite prie stalo.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.