Atskirų miltų skirtumai, kurie vis dažniau atsiranda sveikesnių desertų variantų kepimo receptuose.
Manų kruopos, viso grūdo miltai, speltos miltai, kas žino. Kepimas su lygiais arba pusiau stambiais miltais turi būti nurodytas, šiandien jų tiek daug, kad juose lengva pasiklysti. Vieni turi didesnę maistinę vertę, kiti turi daugiau maistinių medžiagų, kiti labiau tinka kūno svoriui palaikyti.
Manų kruopos iš kietųjų kviečių
Manų kruopos yra miltų rūšis, gaunama iš kietųjų kviečių, kuriems pirmiausia būdinga didelė glitimo dalis. Dėl šios priežasties manų kruopos turi didesnę maistinę vertę, bet ir daugiau mineralinių medžiagų. Neabejotinai sveikesni už klasikinius kvietinius miltus yra tai, kad jie turi mažesnį glikemijos indeksą, o tai reiškia, kad žmogaus organizmas juos virškina lėčiau ir nesukelia greito cukraus kiekio kraujyje padidėjimo. Geriau išlaikysite optimalų kūno svorį ir bus užtikrintas subalansuotas organizmo darbas.

Viso grūdo miltai maistiniu požiūriu vertingesni
Viso grūdo miltuose gausu mineralų, vitaminų ir skaidulų. Jis yra maistingesnis nei kiti miltai ir turi mažesnį glikemijos indeksą. Jei vertintume skaičių skirtumus , viso grūdo miltuose yra 76% daugiau geležies, 85% daugiau magnio, 60% daugiau kalcio, 78% daugiau cinko, 77% daugiau vitamino B1, 80% daugiau vitamino B2 ir 86% daugiau vitamino. E.

Senovės javų kviečių spelta
Speltos kviečiai nebuvo veisiami, todėl išlaikė daug svarbių vertingų medžiagų. Palyginti su klasikiniais kvietiniais miltais, jie gali pasigirti didesne mineralų ir baltymų dalimi. Jį atpažinsite iš subtilaus riešutų skonio.
Paprastas manų kruopų ir kefyro desertas
Jei norėtumėte pabandyti pasigaminti saldų desertą be klasikinių kvietinių miltų, čia yra skanaus pyrago receptas, sudarytas tik iš dviejų ingredientų – manų kruopų ir kefyro.
- 1 puodelis manų kruopų
- 1 puodelis granuliuoto cukraus
- 2 puodeliai kefyro
- 0,5 augalinio aliejaus
- 1 stiklinė pilno grūdo paprastų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 Vš kakavos

Manų kruopas sumaišykite su cukrumi ir kefyru ir palikite 30 minučių pastovėti, kad manų kruopos gražiai išbrinktų. Praėjus nustatytam laikui, įpilkite augalinio aliejaus, miltų ir kepimo miltelių . Sumaišykite visus ingredientus į vientisą masę ir tada padalinkite į dvi dalis.
Į vieną supilkite kakavą ir išmaišykite, kad susidarytų šokoladinė tešla. Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir pakaitomis tepkite šviesią ir tamsią tešlą. Dantų krapštuku sukurkite raštą pagal savo skonį ir pašaukite į orkaitę . Kepkite 40-45 minutes 190 laipsnių temperatūroje. Patikrinkite kūną su iešmu. Galite patiekti su grietine arba apibarstyti lydytu šokoladu ir riešutų pabarstukais.
