Žuvis vengriškai. Paslaptis yra padaže

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vengrų virtuvė yra įvairių tautų: austrų, turkų, italų ir slavų tradicijų mišinys. Jame patiekiami sotūs patiekalai su daug mėsos ir paprikos. Vienas žinomiausių patiekalų – guliašas – tiršta sriuba su mėsa ir bulvėmis bei vengriška žuvis su padažu.

Taip pat populiarios perkelto, lecho ir Debreceno dešrelės. Desertui vengrai dažnai valgo štrudelius, suktinukus su aguonomis ar riešutais.

Kalbant apie žuvį, Vengrijoje ji nėra tokia populiari kaip mėsa. Nepaisant to, yra žuvies sriubų, keptos ir keptos žuvies receptų

Vengriško stiliaus žuvis tapo populiariu patiekalu ne tik šalyje, bet ir užsienyje.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti šį patiekalą.

Ingridientai:

Sidabrinis karpis - 1 kg;
Svogūnai - 1 vnt.;
Česnakai - 2 gvazdikėliai;
Grietinė 20% - 2 šaukštai;
kalendra - ½ šaukštelio;
Ciberžolė - 1 šaukštelis;
Paprika - 1 šaukštelis;
Sausos petražolės - 1 šaukštelis;
Vanduo - 100 ml;
Lauro lapas - 2 vnt.;
Žalieji svogūnai - krūva.

Ingredientai mišiniui:

Miltai - 2 šaukštai;
Juodieji pipirai - ½ šaukštelio;
Druska - 1 šaukštelis;
Paprika - 1 šaukštelis.

Žuvies kepimas vengrišku stiliumi:

Sidabrinį karpį supjaustykite dideliais gabalėliais, pašalinkite vidurius ir kaulus. Padarykite miltų, juodųjų pipirų, druskos ir paprikos mišinį, apvoliokite jame žuvį.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite žuvį iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Tada išimkite auksinę žuvį iš keptuvės.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite tame pačiame aliejuje, kol suminkštės. Į svogūną suberkite kalendrą, ciberžolę, papriką, sausas petražoles ir miltus. Nuolat maišydami pakepinkite svogūną su prieskoniais 3 minutes.

Į svogūną įpilkite grietinės ir išmaišykite.

Kai jis tirštėja, įpilkite vandens;

Sudėkite žuvį į padažą ir suberkite lauro lapą. Uždengtą žuvį troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Po 10 minučių užpilkite padažu ant žuvies ir kepkite toliau.

Iškepus žuvį galite papuošti smulkintais žaliais svogūnais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.