Žuvis labai tinka prie įvairių patiekalų, taip pat ir ruošiamų orkaitėje. Tai vienas mėgstamiausių mūsų receptų – paprastas, prieinamas ir labai skanus, žuvis kvapni ir švelni.
Reikalingi produktai:
- pollockas, 4 vnt.;
- saldžių ir neaštrių garstyčių, 4 šaukštai;
- saulėgrąžų aliejus, 50 ml;
- aromatinės žolelės, prieskoniai;
- bulves ir pomidorus.
Kaip virti pollocką
Pollaką galima pakeisti bet kokia kita žuvimi, bet aš tiesiog patariu pabandyti tai daryti taip.
Išvalykite žuvį, nuimkite galvą, uodegą ir pelekus, nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Kepimo formą ištepkite aliejumi.
Žuvies skerdenas iš visų pusių patepkite garstyčiomis, pabarstykite aromatinėmis žolelėmis ir prieskoniais.
Apipurkškite skerdenas saulėgrąžų aliejumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite žuvį 25 minutes.
Prieš patiekiant galite pabarstyti šviežiais arba džiovintais čiobreliais.
Patiekimui išverdu bulves su lupenomis, supjaustau žiedais ir patiekiu prie stalo kartu su pomidorų ir žuvies gabalėliais.