Agurkai yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių marinavimui. Daugelis žmonių nemarinuoja cukinijų, baklažanų, moliūgų ar pomidorų. Tačiau, kaip taisyklė, beveik kiekviena šeima rūsyje turi marinuotų agurkų stiklainius.
Agurkus marinuoti pradėta Ivano Rūsčiojo laikais. Faktas yra tai, kad švieži agurkai iš sodų teisme nebuvo ypač vertinami. Beveik iš karto agurkai buvo pradėti marinuoti didelėse ąžuolo statinėse.
XIX amžiuje agurkai pradėti marinuoti stikliniuose induose, o tai buvo šio proceso revoliucija. Pakalbėkime apie tai, kaip skaniai marinuoti agurkus.
Ingredientai raugintiems agurkams:
agurkai - stiklainio tūris 1 litras;
svogūnai - vnt.;
krapų skėčiai - 2 vnt.;
pipirų žirneliai - 10 vnt .;
lauro lapas - 2 vnt .;
vanduo - litras;
druska - a.š. l.;
cukrus - 2 šaukštai. l.;
actas 9% - 100 ml.
Marinuotų agurkų paruošimas:
Agurkus nuplauname ir paliekame porai valandų inde su šaltu vandeniu. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o krapų skėčius susmulkinkite žirklėmis.
Į stiklainį suberkite 2 šaukštus svogūnų ir krapų, o agurkus sutrinkite. Į stiklainį suberkite pipirų žirnelius ir lauro lapus.
Supilkite vandenį į puodą ir pradėkite virti ant vidutinės ugnies. Šiuo metu į vandenį supilkite druską ir granuliuotą cukrų;
Į verdantį skystį supilkite actą.
Verdantį marinatą supilkite į stiklainį su agurkais ir uždarykite dangtį. Didelio puodo dugną išklokite rankšluosčiu ir užpilkite šiltu vandeniu.
Stiklainius su agurkais padėkite ant rankšluosčio ir užvirkite. Agurkus rekomenduojama virti 15 minučių.
Jei stiklainiai yra mažesni nei litras, sumažinkite laiką iki 10-12 minučių.
Išvirus susukite stiklainius ir apverskite. Stiklainius apvyniokite rankšluosčiu ir palaukite, kol visiškai atvės.
Šis marinavimo receptas yra vienas iš paprasčiausių. Tuo pačiu metu jis yra populiariausias tarp namų šeimininkių.