Žiemai nebešaldau ir nedžiovinu: iš krapų, petražolių ir česnako gaminu kvapnų prieskonį, kurį galima laikyti metų metus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kam tenkintis šaldytais žalumynais, kai galima sukurti tikrą kulinarinę magiją?

Populiaraus maisto gaminimo kanalo vedėjai atskleidė paprastą, bet išradingą būdą, kaip išsaugoti šviežių žolelių skonį ir aromatą ilgus metus.

Ko tau reikia?

✔ 100 g krapų – sultingų, ryškiai vasariško aromato
✔ 100 g petražolių – geriau imti jaunas , su švelniais lapeliais
✔ 2–3 skiltelės česnako – pikantiškam skoniui
✔ 50 g jūros druskos – ne tik dėl skonio, bet ir kaip natūralaus konservanto

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite žalumynus ir leiskite jiems visiškai išdžiūti (vandens lašeliai yra pagrindinis ilgalaikio laikymo priešas).

Krapus, petražoles ir česnaką sutrinkite trintuvu, kol susidarys pasta.

Mišinį plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Džiovinkite orkaitėje 150°C temperatūroje, kol žalumynai pavirs trapiu „lapu“ – tai gali užtrukti 2–3 valandas.

Atvėsinkite, sulaužykite į gabalus ir vėl sumalkite trintuvu – šį kartą iki smulkių miltelių.

Supilkite į stiklainį su sandariu dangteliu ir štai, jūsų naminė „žalioji druska“ paruošta!
Kodėl ji tokia šauni?

Jį galima laikyti metų metus – druska ir drėgmės nebuvimas neleis prieskoniams sugesti.

Universalus – tinka su sriubomis, mėsa, žuvimi, salotomis ir net kiaušiniene.

Daug aromatingesnis nei pirktiniai mišiniai, nes pagamintas iš tikrų vasaros žalumynų, o ne iš liofilizuotų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.