Žiemą laižysi pirštus. Kaimynė man pasakė paprastą ir skanų pomidorų receptą žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kartais žmonės ginčijasi dėl teisingo pomidorų pavadinimo. Faktas yra tas, kad kai kurie žmonės mano, kad pomidoras yra netinkamas šios daržovės pavadinimas. Tačiau, kaip sako filologai, abu pavadinimai yra teisingi.

Pomidoras yra pomidorų, į Europą atkeliavusių iš actekų, pavadinimas. Šie žmonės pomidorus augino dar prieš europiečiams įsiveržiant į jų žemes.

Pomidoras itališkai reiškia auksinį obuolį. Dėl meilės pomidorų skoniui Italijoje ši daržovė gavo ypatingą pavadinimą.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti pomidorus žiemai.

Ingredientai marinuotiems pomidorams:

pomidorai – 3 kg;
česnakai – 2 vnt .;
paprika – 2 vnt.;
kvapieji pipirai;
juodųjų pipirų žirneliai;
lauro lapas;
actas 9%;
vanduo – 3 litrai;
druska – 3 šaukštai. l.;
cukrus – 8 šaukštai. l.
Marinuotų pomidorų paruošimas:

Kiekvieną pomidorą perveriame dantų krapštuku kelis kartus. Išimkite paprikos vidų ir supjaustykite dideliais išilginiais gabalėliais.

Nuluptas česnako skilteles padalinkite išilgai į dvi dalis. Ant sterilizuotų stiklainių dugno sudėkite keletą kvapiųjų pipirų, juodųjų pipirų ir lauro lapų žirnelių. Ten taip pat galite įdėti krapų skėtį.

Ant dugno sudėkite česnako skilteles, atsargiai išdėliokite pomidorus ir paprikos gabalėlius. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite pastovėti 10-15 minučių.

Taip pat sterilizuojame dangtelius – porą minučių verdančiame vandenyje.

Tada supilkite vandenį iš skardinių į keptuvę, įpilkite druskos ir granuliuoto cukraus. Užvirinkite vandenį ir virkite 2–3 minutes.

Į stiklainius supilkite actą, 1,5 litro reikės 1,5 a.š., 9% acto. Supilkite verdantį sūrymą atgal į stiklainius ir užsukite dangtelius.

Stiklainius galite sukti ant stalo taip, kad sūrymas prasiskverbtų į visus sluoksnius tarp pomidorų.

Stiklainius uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti. Tai vienas iš paprasčiausių būdų marinuoti pomidorus.

Taip pat skaitykite:  Baklažanai su grybais ir česnaku. Delikatesas paruošiamas paprastai

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.