Žiedinių kopūstų troškinys su vištienos filė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai gana lengvas ir tuo pačiu sotus patiekalas, kuris tiesiog puikiai tiks vakarienei. Jis paruošiamas greitai ir paprastai. Užkepėlė patiks visiems, net ir nemėgstantiems žiedinio kopūsto. Ir jis puikiai tiks jūsų kasdieniame meniu.

Reikalingi produktai:

  • 500 gramų vištienos filė
  • druska, pipirai, džiovintas česnakas, džiovintas imbieras, paprika
  • 500 gramų žiedinių kopūstų
  • 2 vištienos kiaušiniai
  • 100 mililitrų pieno
  • 200 gramų grietinės
  • 5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 šaukštai miltų
  • 120 gramų kieto sūrio

Kaip virti troškinį

Vištienos filė supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Suberiame druską, džiovintą imbierą, džiovintą česnaką, papriką, juoduosius pipirus ir viską išmaišome.

Žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite 2-3 minutes.

Į dubenį išplakite vištienos kiaušinius, supilkite pieną, grietinę, papriką, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, aliejų ir išmaišykite. Į gatavą masę suberkite kopūstus ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą mėsą perkelkite į kepimo indą, ant viršaus paskleiskite kopūstą. Ruošinį siunčiame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 30-35 minutes.

Sutarkuokite kietąjį sūrį.

Išimame troškintuvą ir aptepame paruoštu sūriu. Dar kartą viską pašaukite į orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Patiekiame gatavą patiekalą prie stalo. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.