Žali barščiai su rūgštynėmis ir dilgėlėmis – tokio skanėsto jūs dar neragavote!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šį patiekalą ruošiu kartą ar du per metus, kai pavasarį pasirodo pirmieji dilgėlių daigai. Tradicija iškylauti už miesto ir vietoj putinų puokštės atsinešti maišelį dilgėlių atsirado dar paauglystėje. Mano draugės mama išmokė virti žalius barščius su šviežiomis dilgėlėmis ir rūgštynėmis. Nuo tada mums žali barščiai reiškia galutinį ir negrįžtamą pavasario atėjimą.

Šios vasaros barščių žaliuoju komponentu gali būti bet kokie valgomieji žalumynai – dilgėlės, kvinoja, burokėlių viršūnėlės, ridikai, morkos. Vietoj vištienos sultiniui galite naudoti kiaulienos šonkauliukus, išeis labai labai skanu, o sultinys bus sotesnis ir maistingesnis.

Reikalingi ingredientai

  • Vanduo – 2,5 l
  • Vištienos šlaunelės – 4 vnt. (700–750 g)
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt. (70 g)
  • rūgštynės – 200 g
  • Dilgėlės – 60 g (galima pakeisti bet kokiais kitais žalumynais)
  • Bulvės – 500 g
  • Lauro lapas – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 gvazdikėliai
  • Juodųjų pipirų žirneliai – pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l.

Kaip virti žalius barščius su rūgštynėmis ir dilgėlėmis

Sultiniui vištieną (arba kiaulienos šonkaulius) užpilkite šaltu vandeniu, įberkite česnako, svogūno, juodųjų pipirų. Verdame iki užvirimo, kai atsiranda putos, nuimame. Virkite sultinį 30-40 minučių nuo užvirimo momento.

Morkas supjaustykite juostelėmis, pakepinkite 1 valg. l. daržovių aliejus.

Bulves supjaustykite kubeliais. Užpilkite šaltu vandeniu, kad verdant sultinį nepatamsėtų.

Smulkiai supjaustykite rūgštynes ​​ir dilgėlę. Kad dilgėlė NEgeltų, mūvėkite pirštines arba užpilkite verdančiu vandeniu.

Išimkite gatavą mėsą iš sultinio, taip pat pašalinkite svogūną, česnaką ir pipirus. Mėsą nuimkite nuo kaulo, supjaustykite porcijomis.

Į sultinį sudėkite bulves ir mėsą. Bulves išvirkite, kol suminkštės.

Į barščius suberkite morką ir lauro lapus. Verdame 5-10 minučių.

Suberkite žalumynus, pavirkite 1 minutę, išjunkite ir prieš patiekdami leiskite žaliiesiems barščiams prisitraukti 30 minučių.

Taip pat skaitykite:  Aš visada tai gaminu Naujiesiems metams. Neįtikėtinai skanios ir gražios salotos „Sniegas“

Patiekite su smulkintu virtu kiaušiniu, galite įpilti grietinės. Žalieji barščiai turi būti šiek tiek rūgštūs, jei rūgštynės jaunos ir nelabai rūgštokos, jei norisi, galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.