Ypač sultingi ir nuostabiai kvapnūs kotletai. Magija slypi šiame papildomame ingrediente

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Malta mėsa su kopūstais ir ryžiais – sultingesnė ir sveikesnė populiaraus olandiško šnicelio versija. Grietinėlės padažas tik pabrėžia puikų skonį.

Šis paplotėlių ar vyniotinių iš maltos mėsos variantas greitai apsigyveno mūsų virtuvėje. Pagrindinis vaidmuo – malta mėsa, kopūstai ir ryžiai. Populiarūs ir prieinami ingredientai, kurie suteiks originalų skonį ir paįvairins jūsų meniu . Mėsos paplotėliai ar spurgos kepami orkaitėje užpilant grietinėlės padažu. Taip išvengsite kepimo keptuvėje, o mėsa taip pat išliks tikrai sultinga.

Daržovės, paruoštos mėsėdžiams

Tai ne tik greita priemonė, kuriai reikia silpno laikrodžio. Jei namuose turite mėsėdžių, tai puikus būdas gauti jiems daržovių, kurių jie kitu atveju niekintų. Originaliame recepte į mėsą dedame kopūstų, bet galite jį pakeisti ir pekino kopūstu, kuris kartais yra prieinamesnis . Jei ieškote pigesnių ingredientų, vietoj jautienos naudokite maltą mišinį arba tiesiog kiaulieną. Net ir šis ekonomiškas variantas turi puikų skonį.

Jo prireiks kopūstų suktinukams

  • 500 g jautienos
  • 100 g ryžių – 1 maišelis
  • ½ galvos šviežių kopūstų
  • 2 svogūnai
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių
  • 200 g grietinės
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 didelė morka
  • aliejus
  • druskos
  • pipirų
  • šviežių žolelių pagal skonį

Paruošimo instrukcijos

Pirmiausia šviežią kopūstą supjaustome į dubenį mažesniais gabalėliais, užpilame 400 ml verdančio vandens ir paliekame šiek tiek pastovėti. Nuplautus ryžius taip pat užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų.

Smulkiai supjaustykite vieną svogūną ir sumaišykite su malta mėsa . Nuo kopūstų ir ryžių nupilkite vandenį ir viską sudėkite į faršą. Tada į masę įspauskite vieną česnako skiltelę, kiaušinį, druską ir pipirus pagal skonį. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Padažui ruošiame antrą svogūną, kurį smulkiai supjaustome ir sutarkuojame morką. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos. Sudėkite tarkuotas morkas ir maišykite keletą minučių. Į grietinę įspauskite likusį česnaką ir sumaišykite su morkomis. Viską užpilkite apie 0,5 l vandens. Taip pat galite sutirštinti su trupučiu miltų, jei padažas per plonas. Viską pagardinkite druska, pipirais ir virkite, kol sutirštės.

Iš faršo mišinio formuojame paplotėlius ar smulkesnes spurgas, kurias apibarstome džiūvėsėliais ir dedame į kepimo indą. Viską užpilti grietinėlės padažu ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių 190 °C temperatūroje. Iškepus ištraukti iš orkaitės ir pagal skonį pabarstyti šviežiai pjaustytomis žolelėmis. Vietoj grietinės padaže galite naudoti ir klasikinę plaktą grietinėlę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.