Skirtingai nuo daugelio kitų sluoksniuotos tešlos receptų, šią labai lengva paruošti, ji išeina ploniausiais sluoksniais, minkšta ir švelni. Su šia tešla galite paruošti bet kokius pyragus ir pyragus su įvairiais įdarais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas vanduo, 250 ml;
druskos, 1 šaukštelis;
miltų, apie 450 g;
sviesto, 200 g.
Virimo procesas
Šiltame vandenyje ištirpinkite druską ir išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą. Masė bus minkšta ir elastinga.
Uždenkite ir palikite 10 minučių.
Tešlą padalinkite į 5 dalis ir iškočiokite rutuliukus.
Ant miltais pabarstyto stalo kiekvieną iškočiokite į ploniausią sluoksnį.
Kiekvieną sluoksnį patepkite lydytu sviestu ir sulenkite, kaskart patepdami sviestu. Galima sulankstyti į kvadratus.
Kiekvieną kvadratą apkepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Tortilijos bus purios, drėgnos ir alyvuotos, bet ne riebios. Jie gali būti patiekiami kaip užkandis arba kaip priedas prie įvairių patiekalų.