Salotos su rūkyta dešra – skanus ir sotus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums ar vakarienei su šeima, tiek šventiniam stalui.
Šviežių pomidorų derinys su aromatinga rūkyta dešra sukuria nepakartojamą skonį. O žalumynų pridėjimas suteikia salotoms šviežumo ir lengvumo.
Salotos su rūkyta dešra gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo. Jį lengva paruošti ir neužima daug laiko, todėl tai puikus pasirinkimas greitam užkandžiui ar lengvai vakarienei.
Ingredientai:
Rūkyta dešra – 200 g;
Sūris – 200 g;
Pomidorai – 2 vnt.;
Krekeriai – 100 g;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Aguonos – 1 valgomasis šaukštas;
Majonezas – 3 šaukštai.
Salotų su rūkyta dešra ruošimas:
Dešrą ir sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite salotų dubenyje. Salotoms galite rinktis bet kokį sūrį. Išimame pomidoro šerdį, taip pat smulkiai supjaustome ir dedame į salotas.
Supilkite skrebučius į salotas, o česnako skilteles perspauskite per spaudą. Į salotas suberkite aguonas, pagardinkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Jei pageidaujate, į salotas galite įberti petražolių ir krapų, tai puikios greitos salotos užkandžiui. Taip pat pagal pageidavimą į jį dedama paprikos, agurkų ir kitų produktų.
