Vertingas maistas – tai dalis kelio į sveiką, kupiną energijos kūną. Puikus pavyzdys – vištienos ritinio su omletu receptas, kuris suteiks jums reikiamų baltymų, mineralų ir vitaminų.
Ilgalaikės apklausos rodo, kad žmonės žiemos mėnesiais daugiau gamina namuose ir mažiau lankosi restoranuose. Jei taip yra jūsų atveju, galbūt jau išnaudojote visus savo mėgstamus receptus ir dabar ieškote naujų. Neabejotinai patiks receptas, skirtas paruošti vištienos vyniotinį su kiaušininiu omletu su daržovėmis. Jis ne tik pasotins jus ir tikrai mėgausitės, bet ir aprūpins jūsų organizmą reikalingais baltymais, mineralais ir vitaminais.
Rulonui paruošti reikalingi ingredientai:
- 700 gramų vištienos krūtinėlės filė
- 20 gramų paprikos
- 20 gramų šviežių žirnelių (arba šaldytų)
- 20 gramų kukurūzų
- 100 gramų kieto sūrio
- 2 M dydžio kiaušiniai
- 3 skiltelės česnako
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- ½ arbatinio šaukštelio garstyčių
- druskos, pipirų pagal skonį
- papildomų prieskonių pagal skonį
Rulono su omletu ruošimo procedūra
Norint paruošti švelnų ir sultingą ritinį, nereikia jokių gudrybių. Viskas, ko jums reikia, yra šiek tiek laiko ir įgūdžių. Pirmiausia paruoškite mėsą – vyniotiniui geriau tiks didesni vištienos krūtinėlės gabalėliai . Pirmiausia nuvalykite vištienos mėsą ir lengvai patapšnokite ją iš abiejų pusių per maistinę foliją. Tada mėsą pasūdykite, pipiruokite ir įtrinkite spaustu česnaku. Taip paruoštą mėsą atidėkite į šalį.
Antrame etape paruoškite kiaušinių omletą su daržovėmis. Į nedidelį dubenį ar lėkštę įmuškite kiaušinį ir suberkite pasvertus ir smulkiai supjaustytus pipirus, kukurūzus ir žirnelius. Viską gerai išplakti .
Paruoštą omletą apkepkite iš abiejų pusių pakankamai karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Paruoštą omletą dėkite ant išmuštos ir pagardintos vištienos.
tiesiog susukti ritinį. Kad kepant neišsirištų, keliose vietose apvyniokite špagatu. Tada paruoštą vyniotinį sudėkite į kepimo skardą arba skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Gatavą vyniotinį kurį laiką leiskite atvėsti, tada supjaustykite. Galite patiekti, pavyzdžiui, su ryžiais ar bulvėmis. Orkaitėje keptos bulvės su rozmarinais – puikus dietinis pasirinkimas.
Paruošimas paprastas – nuplaukite bulves, perpjaukite per pusę ir įtrinkite aliejaus, rozmarino ir druskos mišiniu (2 šaukštai aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir žiupsneliu rozmarino). Kepkite ant folija išklotos skardos iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.