„Vištienos Tabaka“ iš kojų: nebrangus mėsos patiekalas. Visa paslaptis slypi marinate ir gaminimo būde!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mieli draugai, noriu su jumis pasidalinti receptu, kaip greitai ir neįtikėtinai skaniai paruošti „Vištienos tabaką“ iš vištienos kojų.

Subtilus marinatas suteiks kojoms ypatingo, nepakartojamo skonio. Jus džiugins keptuvėje iškepti kvapnūs, sultingi, apetitą keliantys blauzdų kotletai. Viskas pasirodo taip skanu, kad to tiesiog neįmanoma apibūdinti žodžiais. Palepinkite savo šeimą gardžiu mėsos patiekalu, paruoštu pagal šį receptą: ir patys įsitikinsite, kad jis nepaprastai skanus.

Ingredientai

  • trys kojos;
  • augalinis aliejus – 100 mililitrų;
  • apyniai-suneli – 1 arbatinis šaukštelis;
  • česnakai – 2 gvazdikėliai;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • sviestas – 50 gramų.

„Vištienos tabakas“ iš kojų: žingsnis po žingsnio receptas

  1. Pirmiausia paruošime kojeles: kiekvienoje iš trijų kojų aštriu peiliu nuimkite mėsą nuo kaulo.
  2. Patarimas: Tabako vištienai ruošti labai gerai naudoti šviežias, o ne šaldytas vištienos kojeles. Vištienos mėsa yra labai minkšta, o šaldant praranda skonį ir sultingumą.
  3. Tada kiekvieną mėsos gabalėlį dedame į maistinę plėvelę ir sumušame kulinariniu plaktuku.
  4. Nedideliame inde sumaišykite augalinį aliejų su druska, khmeli-suneli, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite. Marinatas kotletams paruoštas.
  5. Į paruoštą marinatą sudėkite žalią, bet jau išmuštą kojų filė. Indą su mėsa uždenkite ir pamarinuokite maistine plėvele ir palikite mėsą marinuotis 4-5 valandas.
  6. Praėjus šiam laikui, išimkite kotletus iš marinato ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (servetėle), kad pašalintumėte marinato perteklių nuo vištienos kojų.
  7. Padėkite keptuvę su sviestu ant viryklės ir gerai įkaitinkite.
  8. Marinuotas vištienos blauzdeles dėkite į svieste įkaitintą keptuvę, o kotletus apkepkite ant silpnos ugnies (paspaudę) 15-20 min.
  9. Praėjus šiam laikui, apverskite kojas į kitą pusę ir dar kartą kepkite suspaudę 10 minučių.
  10. Patarimas: norint kepti „Vištienos tabaką“ spaudžiant, į keptuvę su mėsa dedu stiklinę keptuvę, kad tolygiai prispaustų kojeles, ant keptuvės dedu puodą su vandeniu.
  11. Per spaudą perpilkite dvi skilteles česnako.
  12. Atskirame mažame inde sumaišykite šiek tiek marinato, kuriame mirkytos kojos, ir česnaką.
  13. Kotletus dar kartą apverskite keptuvėje, aptepkite česnakiniu marinatu ir kepkite dar 2 minutes.
  14. Paruoštą „vištienos tabaką“ perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad po kepimo pašalintumėte aliejaus perteklių.
  15. Galima patiekti kvapnų ir švelnų „vištienos tabaką“.

Tai įdomu. Daugelis iš mūsų stebisi, kodėl „Tabaka vištiena“ taip vadinama, nes patiekalas turi gruziniškas šaknis ir iš pradžių buvo vadinamas „Tapaka vištiena“. Tapa yra speciali keptuvė, kurioje gaminamas maistas. Kadangi esame labiau įpratę kalbėti rusiškais žodžiais, šio patiekalo pavadinime įsitvirtino žodis „tabaka“.

Gero apetito.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.