Vištienos suktinukai aluje, kepti orkaitėje, yra skanus, aromatingas ir pikantiškas užkandis bet kokiam šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos kojos, 3 vnt.;
– sūris, 100 g;
– šoninė, 150 g;
– druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį;
– šviesus alus, 0,5 l.
Virimo procesas
Mėsą supjaustome ir išimame kaulus, atsargiai, kad nepažeistume odos. Atsargiai nupjaukite visas storas dalis, kad susidarytų mėsos sluoksnis.
Druskos ir pipirų, pabarstykite bet kokiais prieskoniais.
Priklausomai nuo jūsų pageidavimų, uždėkite krūtinėlę arba šoninę.
Sūrį supjaustykite plonais gabalėliais ir padėkite ant krūtinėlės. Sūrio griežinėlius galima pjaustyti storai.
Susukame labai tankius suktinukus ir gerai patepame druska ir prieskoniais.
Tai darome visomis kojomis.
Dabar paimame siūlą ir surišame ritinius tinklelio pavidalu. Arba naudokite liejimo tinklelį.
Supilkite suktinukus į formą ir užpilkite alumi. Palikite kelioms valandoms, periodiškai apversdami, kad tolygiai įsigertų aluje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite suktinukus iki auksinės rudos spalvos.
Suktinukus sudėkite ant grotelių, padėkite kepimo skardą su folija ir viską pašaukite į orkaitę.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 30 – 40 minučių.
Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai.
Patarimas : įdėkite rūkytos paprikos, daug žolelių, česnako. Galima įdėti ir virtus kiaušinius, tada supjaustytas vyniotinis bus dar gražesnis.