Viskas ko jums reikia ir pasiruošimas yra:
- apie.5 kg. vištienos filė;
- 70 gramų. bet koks kietas sūris;
- 4 valg. šaukštai grietinės;
- 150 gramų pievagrybių (mažų);
- 1 kiaušinis;
- druskos, pipirų, česnako (4 skiltelės).
Mėsos pjaustymas
Filė turi būti supjaustyta taip, kad gautųsi gabalėliai kaip kotletai. Mėsą perpjaukite išilgai, kad susidarytų ilgi gabalėliai. Turėtumėte gauti maždaug 6 lygias dalis. Uždenkite maistine plėvele ir lengvai pamuškite plaktuku.
Filė gabaliukus pabarstykite ir pasūdykite, palikite pasimarinuoti, kol ruošiame grybus ir sūrį.
Užpilo mėsai paruošimas
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, o grybus labai smulkiai supjaustykite kubeliais arba juostelėmis. 4 skilteles česnako permeskite per česnako presą ir suberkite į grybus bei sūrį. Į šiuos tris įpilkite grietinės.
Patarimas: vietoj grietinės galite naudoti majonezą.
Sumaišykite mėsą su padažu
Sūrį ir grybus paskleiskite per visą mėsos filė plotą. Tada filė susukame į vyniotinį , kad visas užtepimas liktų vištienos viduje .
Visus gatavus suktinukus sudedame į vientisą formą, pateptą augaliniu aliejumi.
Suktinukus patepkite kiaušinio ir grietinės mišiniu. Uždenkite keptuvę folija ir kepkite mėsą 30 minučių, įkaitintą iki 190 laipsnių o Su orkaite. Po 30 minučių nuimkite foliją ir kepkite indą orkaitėje dar 15 minučių.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.





