Vištienos sparneliai su traškia plutele

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Taip visada gaminu vištienos sparnelius ir šiandien nusprendžiau su jumis pasidalinti šiuo receptu. Sparnai turės traškią plutą, po kuria švelni ir sultinga mėsa. Puikiai tinka greitam užkandžiui.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištienos sparneliai ar kitos skerdenos dalys, 1 kg;
alaus, apie 400 ml;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
druskos, 1 šaukštelis;
pipirai ir prieskoniai;
žaluma.

Virimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Apkepkite sparnelius keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Kai pasirodys plutelė, pasūdykite, įberkite pipirų, pagal skonį įberkite kitų prieskonių, būtinai įberkite kalendros ir viską gerai išmaišykite. Druską geriau dėti mėsai pasidengus plutele – iš skaidulų išspaudžiame sultis, o kai yra plutelė, visas skystis lieka mėsos viduje. Todėl jis pasirodo švelnus ir sultingas.

Paimkite bet kokį alų, aš naudojau šviesų alų, ir supilkite jį į sparnelius.

Kai skystis pradės virti, sumažinkite ugnį ir troškinkite neuždengę dangčio, kol visas alus išvirs.

Periodiškai apverskite mėsą.

Šiuos skanius ir aromatingus sparnelius patiekiame su salotomis, garnyru iš keptų ar virtų bulvių, užkandis puikiai tiks su virtais ryžiais. Būtinai gaminkite aštrius ir pikantiškus padažus iš majonezo su garstyčiomis ir česnaku, taip pat galite patiekti pikantišką slyvų padažą;

Patiko? Pasidalink! Ačiū.