Vištienos krūtinėlė po daržovių kailiu šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 3 bulves
  • 2 raudoni pomidorai
  • 1 svogūnas
  • 2 švieži pievagrybiai
  • 2 stiebeliai žaliųjų svogūnų
  • 150 g grietinės (25%)
  • Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

Nulupkite ir supjaustykite visus ingredientus.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pievagrybius, pakepinkite juos augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Krūtinėles sutrinkite virtuviniu plaktuku ir pabarstykite druska bei pipirais.

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.

Paruoštas krūtinėles sudėkite į karščiui atsparią keptuvę.

Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite po sluoksnį keptų grybų ir svogūnų.

Ant viršaus uždėkite pusžiedžiais supjaustytus pomidorus ir smulkintus žalius svogūnus. Įberkite šiek tiek druskos.

Krūtinėles apibarstykite tarkuotomis bulvėmis ir lengvai pasūdykite.

Viršutinį sluoksnį tolygiai uždenkite grietine arba majonezu, priklausomai nuo pageidavimų.

Formą dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.

Patiekite karštą.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.