Kotletai „Paukščių pienas“: jei kotletus gaminu iš vištienos, tai tik tokiu būdu
Receptas:
- malta vištiena – 900 g
- druska – 1 šaukštelis.
- kiaušinis – 1 vnt
- svogūnas – 1 vnt
- kepalas – 4 griežinėliai
- juodieji pipirai – pagal skonį
- majonezas arba grietinė – 3 šaukštai.
- grietinė arba grietinėlė – 200 ml
GAMINIMO BŪDAS
Taigi, pradėkime, paimkite vištienos skerdeną, atskirkite šlaunis ir vištienos krūtinėlę, dabar atskirkite kaulą nuo šlaunies. Gavau 900 gramų mėsos filė, 4 riekeles duonos užpilu vandeniu ir palieku išbrinkti. Mėsą susukite į mėsmalę, iš karto susukite duoną, prieš tai išspaudę nuo drėgmės ir svogūno.
Dabar sumuškite 1 kiaušinį, įdėkite 1 šaukštelį. druskos, juodųjų pipirų, įdėti 3 v.š. majonezo arba grietinės. Viską gerai išmaišyti šaukštu. Malta mėsa yra paruošta.
Imame keptuvę, pilame aliejų ir įkaitiname. Su šaukštu imame faršą ir dedame ant įkaitintos keptuvės, formuojame. Kepti iš abiejų pusių, paruošti nereikia, mūsų tikslas – šiek tiek apskrusti, tad pakaks 1 minutės iš abiejų pusių.
Taip iškepamas visas faršas.
Imame gilią keptuvę. Turiu 30 cm skersmens.
Dedame kotletus, iskart dedame 200 gramu grietinėlės, turiu naminės, galima pakeisti parduotuvine grietine arba geriau grietinėle.
Kotletus troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Kol kepa kotletai, ruošiam garnyrą, aš šiandien turiu spagečių.
Kotletus patiekiame su garnyru. Švelnus, minkštas ir labai labai skanus.