Žydiško stiliaus vištiena patiks visai šeimai. Vištienos kojelės – puikus pasirinkimas bet kuriam virėjui, tai subalansuotas ir skanus patiekalas.
Dėl savo sultingumo ir subtilaus skonio vištienos kojelės yra idealus pagrindas įvairiems patiekalams, pavyzdžiui, keptoms kojoms su žolelių plutele, ant grotelių keptos kojos su padažu iš medaus ir garstyčių arba tiesiog auksinės spalvos svogūnų padaže pagal mūsų receptą. Ši vištienos dalis taip pat yra turtingas baltymų ir maistinių medžiagų šaltinis, todėl tai puikus pasirinkimas subalansuotai mitybai. Su vištienos kojomis galite būti tikri, kad jūsų maistas bus skanus, sveikas ir maistingas.
Vištienos kojelės svogūnų padaže
Daugelis iš mūsų mėgstame vištienos kojeles, nes tai skanus, sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Be to, vištienos kojeles galima derinti su beveik viskuo, ar tai būtų bulvės, dribsniai ar makaronai. Vištienos kojose yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip B, A ir K grupės vitaminai, taip pat mineralų – geležies, fosforo, kalio, magnio ir kt. Jie yra baltymų šaltinis, būtinas kūno ląstelių augimui ir atsinaujinimui. Be to, vištienos mėsa lengvai virškinama ir žmogui nesunku ją suvalgyti. Ir taip paruoškite sultingas vištienos kojeles žydišku stiliumi.
Žaliavos:
- Svogūnai – 400 g;
- Vištienos koja – 1 kg;
- Druska – ½ arbatinio šaukštelio;
- Juodieji pipirai – ⅓ arbatinio šaukštelio;
- Soda – 1/4 arbatinio šaukštelio;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Lauro lapas – 1 vnt.

Vištienos kojelių paruošimas žydišku būdu:
Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite keptuvėje su sviestu iki skaidrumo. Į svogūną suberkite sodą, išmaišykite ir toliau kepkite. Vištienos kojeles pagardinkite druska ir pipirais , suberkite į svogūną ir troškinkite po dangčiu ant mažos ugnies 20 minučių. Apverskite mėsą, vėl uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 20-25 minutes.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į vištienos kojeles, troškinkite po dangčiu dar 5-6 minutes. Rezultatas – auksinės vištienos kojelės svogūnų padaže . Kaip garnyrą galite rinktis bulves ar ryžius arba daržovių salotas. Šis patiekalas puikiai tinka kaip paprasta soti vakarienė ar pietūs.

