Laukiate svečių ir galvojate, kuo juos palepinti? Jei pavargote ruošti tradicinius kanapes, šį kartą išbandykite ką nors netradicinio su duonos kepalais.
Kepti įdaryti batonai yra ideali alternatyva sumuštiniams ir kitiems riebalais pateptiems kepiniams. Jei esate žmogus, kuris mėgsta draugus palepinti kažkuo originalu, kepaliukai bus kaip tik. Idealus šio recepto dalykas yra tai, kad pyragą galite užpildyti bet kuo . Neturite toliau nurodytos mėsos? Išbandykite kiaušinius ir kepinius. Ar tik daržovės? Tai priklauso nuo jūsų, ko norite. Mums labiau patiko vištiena. Pasisemkite įkvėpimo iš recepto.
Paruošimui reikalingos žaliavos
- 2 vnt mažesnių kepalėlių
- 50 ml pieno
- 500 g vištienos – krūtinėlės arba šlaunelių
- druskos pagal skonį
- prieskonių pagal skonį, net žolelių
- 2 skiltelės česnako
- pipirų pagal skonį
Duonos ruošimo procedūra
Pirmiausia paruoškite kepalus. Tai daroma nupjaunant kotelį ir išimant visą duonos vidų. Duonos sienelė turi likti maždaug vieno centimetro storio. Dabar paimkite dubenį ir sumaišykite duonos vidų su pienu. Ingredientus trumpam atidėkite į šalį ir paruoškite vištieną . Taip pat galite naudoti kiaulieną, pavyzdžiui, kepsnį, tačiau mėsa turi būti iškepta prieš dedant į kepalą, kitaip ji bus labai kieta. Kitaip yra su vištiena, kuri paruošiama per kelias minutes.
Pašalinkite nuo vištienos plėveles, odą ir kitas sausgysles. Jei reikia, atskirkite kaulus ir supjaustykite mėsą kubeliais. Jie lengvai gali būti didesni. Paruoštą mėsą sudėkite į dubenį su pienu ir duona. Viską gerai išmaišykite, įberkite druskos, pipirų, dvi česnako skilteles, žoleles ar kitus prieskonius.
Labai tinka prieskoniai vištienos kepsniui, bet ir, pavyzdžiui, raudonėlis ar bazilikas. Jei mėgstate sūrius, niva ar ermine, taip pat edam ir panašius sūrius, puikiai skanu iškeptame batone.
Įdaras paruoštas, paruoštas kepti
Ištobulinę vištienos įdarą, pagardinę pagal savo skonį, laikas dėti į kepaliukus. Bet atgal į pradžią. Jei nenaudojate mėsos, galite rinktis kumpį ir kiaušinius . Procedūra ta pati, tik su šiais ingredientais. Į duoną ir pieną įmuškite kiaušinius ir susmulkintą kumpį. Sezonas pagal savo skonį ir fantaziją, tai priklauso nuo jūsų.
Dabar užpildykite kepalus taip, kad jie būtų visiškai užpildyti paruoštu įdaru. Nepamirškite, kad perpjautą duonos dalį taip pat turėtumėte pašalinti iš šviesos. Kai duona bus įdaryta, užlenkite ją su perpjauta dalimi ir sandariai įvyniokite į kepimo popierių kaip saldainį. Užriškite galus ir dėkite paruoštą maistą ant kepimo skardos. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.