Smulkinti vištienos filė kotletai yra klasikinis naminės virtuvės patiekalas, kuriam būdingas paprastas atlikimas ir universalumas.
Šie kotletai išsiskiria tuo, kad, kitaip nei tradiciniai maltos mėsos kotletai, šiame recepte vištienos filė smulkinama rankomis.
Šis būdas leidžia išsaugoti natūralią mėsos struktūrą, maksimaliai padidinti jos skonį ir suteikti kotletams sultingumo.
Smulkintų kotletų atsiradimo istorija siekia Europos kulinarijos istoriją. Panašių patiekalų, kuriuose mėsa smulkiai supjaustoma, galima rasti senovinėse kulinarijos knygose
. Rusijoje pjaustytų kotletų populiarumo klestėjimo laikotarpis – XIX a. pirklių virtuvės epocha. Tais laikais, kai mėsos malimo mašinos dar nebuvo plačiai paplitusios, mėsos apdorojimas rankomis buvo laikomas aukšto kulinarinio meistriškumo požymiu, o pjaustyti kotletai buvo suvokiami kaip rafinuotesnis ir „baro” patiekalas. Maltų kotletų buvimas ant stalo bylojo apie šeimininkų statusą ir turtingumą.
Sudedamosios dalys: mėsa ir mėsos gaminiai, mėsos gaminiai, mėsos gaminiai, mėsos gaminiai, mėsos gaminiai, mėsos gaminiai:
- Vištienos filė – 700 g;
- bulgariški pipirai – 1 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kietasis sūris – 150 g;
- grietinė – 4 šaukštai;
- manų kruopos – 4 valg. šaukštai;
- Druska – 1 šaukštelis;
- rūkytos paprikos – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio.
Susmulkintų vištienos kotletų paruošimas:
Vištienos filė smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, krapus, petražoles ir sumaišykite su mėsa
. Smulkiai
supjaustykite
nuluptą papriką, sudėkite ją su mėsa ir žalumynais
.
Sudėkite
grietinę
, manų kruopas, druską, juoduosius pipirus, rūkytą papriką, džiovintą česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite truputį augalinio aliejaus, išdėliokite nedideles tortilijas.
Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Nepaisant to, kad nėra svogūnų, kotletai gaunasi labai sultingi. Būtent pipirai suteikia reikiamo sultingumo, o grietinė ir sūris praturtina nuostabų kreminį skonį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
