Vištieną ruošiau pagal naują receptą – suvalgėme per 5 minutes. Sultinga ir švelni vištiena vakarienei

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos mėsa yra labai naudinga žmogaus organizmui. Faktas yra tas, kad vištienoje yra daug baltymų, kurių reikia beveik visiems organams. Tuo pačiu metu vištienoje nėra alergenų ar kitų neigiamų medžiagų.

Daugelis tautų nevalgo kiaulienos dėl ligų, panašių į tas, kurios serga žmonės. Kai kurie žmonės karves laiko šventais gyvūnais, o tai taip pat yra tabu valgyti jų mėsą. Viščiukai ir kiti paukščiai nepriklauso jokiai diasporai, kuri draudžia valgyti jų mėsą.

Be baltymų, vištienos mėsa suteikia daug energijos. Dažnai galime pastebėti, kad sportininkai valgo vištienos krūtinėlę.

Vakarienei kepkime vištieną.

Keptos vištienos ingredientai:

verdantis vanduo – 100 ml;
kvapieji pipirai – 2 vnt.;
Lauro lapas;
druska – 1,5 šaukštelio;
vištiena – skerdena;
paprika – šaukštelis;
džiovintas česnakas – šaukštelis;
augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Keptos vištienos paruošimas:

Dubenyje su verdančiu vandeniu sumaišykite kvapiuosius pipirus, lauro lapą ir šaukštą druskos, palikite 10 minučių. Nuimkite vištienos sparnų galiukus ir uodegos kauliuką, uždenkite celofanu ir plakite plaktuku.

Dubenyje sumaišykite papriką su džiovintu česnaku ir augaliniu aliejumi. Vištieną dėkite į kepimo indą ir aptepkite paprikos ir džiovinto česnako mišiniu.

Užpildykite švirkštą atvėsintu verdančiu vandeniu ir supilkite marinatą į vištieną.

Mėsą kepkite 180 laipsnių temperatūroje valandą.

Ši vištiena pasirodo labai sultinga ir kvapni. Puikus būdas pamaloninti svečius ir šeimą puikia vakariene.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.