Viskas suvalgyta, o sūrymas išgertas. Pomidorai su morkų viršūnėmis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai vienas iš seniausių mano šeimoje naudotų pomidorų konservavimo receptų. Pomidorai tankūs, marinuoti, labai aromatingo ir skanaus marinato.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • pomidorai;
  • morkų viršūnėlės, 4-6 stiebeliai;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus, 5 šaukštai;
  • actas 70%, 1 a.š.

Virimo procesas

Receptas pateiktas 1 skardinei po 3 litrus, todėl teisingai apskaičiuokite reikalingų ingredientų, ypač druskos ir cukraus, kiekį.

Į sterilizuotą stiklainį ant dugno dedame nuplautas morkų viršūnes, o tada dedame tiek pomidorų, kiek tilps į stiklainį.

Užpildykite stiklainį verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių. Nupilkite vandenį.

Į stiklainį supilkite druską ir cukrų, užpilkite actu ir užpilkite verdančiu vandeniu iki pat viršaus.

Uždenkite stiklainius sterilizuotais dangteliais ir susukite.

Atsargiai keletą kartų apverskite stiklainius, kad marinate esanti druska, cukrus ir actas išsisklaidytų. Galite aktyviai ridenti skardinę su stalu, tik būkite atsargūs, kad nenudegintumėte rankų.

Skardines apverčiame dangčiais, apvyniojame, kol atvės.

Tokius pomidorus galite laikyti bet kur. Tiek šaltame rūsyje, tiek patalpose kambario temperatūroje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.