Marinatas, kuriame bus ruošiami šonkauliukai, prisotins juos pikantiškumu, aštrumu ir nuostabiu aromatu.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kiaulienos šonkauliukai, 1,5 kg;
- medus, 1 valgomasis šaukštas;
- sojos padažas, 4 šaukštai;
- česnako, 3 gvazdikėlių;
- paprastosios garstyčios, prancūziškos garstyčios, po 1 valgomąjį šaukštą;
- aliejaus ir padažo arba kečupo, po 2 šaukštus;
- svogūnas, 4 vnt.;
- druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.
Virimo procesas
Sumaišykite abi garstyčias, medų, pomidorų padažą arba kečupą, sojų padažą, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir prieskonius, aliejų ir išmaišykite marinatą iki vientisos masės.
Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir tarp šonkaulių, padarome gilius pjūvius, bet mėsos iki galo nepjaustome.
Šonkauliukus užpilame marinatu, gerai ištriname, užsukame ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms. Periodiškai išimkite, apverskite mėsą ir užpilkite marinatu.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite į kepimo rankovę, kurią išdėliokite ant kepimo skardos.
Ant svogūno dėkite mėsos sluoksnį, aptepkite marinatu, užsandarinkite rankovės kraštus ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Išimame. Nupjaukite rankovę, užpilkite marinatu ir vėl pašaukite į orkaitę 25 minutėms.
Patarimas : taip galite kepti bet kokią mėsą – marinatas puikiai tiks. Norėdami sutrumpinti kepimo laiką, taip pat, kad mėsa būtų dar sultingesnė ir minkštesnė, palikite mėsą marinuotis per naktį.