Vištienos suktinukai yra labai minkšti, sultingi, aromatingi ir patrauklūs. Iš karto galite gaminti įvairius patiekalus su įvairiais įdarais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos filė, arba vištienos šlaunelių filė, 7 – 8 vnt;
sūris, 100 g;
česnako, 2 gvazdikėlių;
grietinės arba majonezo, 2 šaukštai;
ryšelis žalumynų;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos ir paprikos po 0,5 šaukštelio;
pipirai ir prieskoniai.
Virimo procesas
Supjaustykite filė porcijomis ir išplakite.
Kotletus pasūdykite, pabarstykite pipirais, pagal skonį pabarstykite prieskoniais ir palikite marinuotis 20 min.
Tris sūrius sutarkuokite ant rupios trintuvės ir sumaišykite su tarkuotu česnaku, kapotomis žolelėmis, grietine arba majonezu.
Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po truputį įdaro ir susukite į ritinėlius. Jei mėsa blogai išlaiko formą, pataisykite ją dantų krapštuku.
Dabar galite rinktis du variantus: kepti keptuvėje svieste arba dėti į formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Iš anksto sumaišykite augalinį aliejų su įvairiais prieskoniais ir sutepkite suktinukus.
Šį prabangų užkandį patiekiame su įvairiais garnyrais ir salotomis.
Nepamirškite pasigaminti garstyčių ir majonezo padažo. Kad mėsa būtų dar minkštesnė, ją galite patepti marinatui skirtomis garstyčiomis.