Mėgstantiems rytietiškus saldumynus šis desertas tikrai patiks. Sausainius pagaminsite labai greitai ir iš įprasto produktų rinkinio, kurį kiekvienas visada turi savo virtuvėje. Trapios tešlos sausainiai pasirodo minkšti ir minkšti, sluoksniui galite naudoti bet kokią uogienę ar uogienę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 4 vnt;
cukrus, 150 g;
augalinis aliejus, 160 ml;
miltai, 500 g;
kepimo milteliai, 16 g;
žiupsnelis druskos;
vanilinio cukraus;
kakavos, 1,5 a.š;
uogienė arba uogienė, 100 g;
kokoso drožlių, 50 g;
vandens, 2 v.š.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanile pagal skonį. Viską išmaišykite šluotele.
Supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos ir išmaišykite.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti, dalimis supilti į mišinį ir išminkyti.
Patarimas : jei po minkymo rankomis tešla limpa prie rankų, tiesiog įberkite 1 – 2 šaukštus miltų, to pakaks.
Tešla turi būti minkšta ir elastinga
Padalinkite į 2 dalis ir į vieną supilkite kakavą ir įmaišykite į tešlą. Galite įpilti 1 šaukštą augalinio aliejaus, tada kakava greičiau ir geriau įsigers į tešlą.
Šokolado ir baltos spalvos tešlą padalinkite į 2 dalis.
Tešlą iškočiokite 5 mm sluoksniais.
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite balto pyrago sluoksnį, ant jo uždėkite šokoladinio pyrago sluoksnį, vėl baltą ir paskutinį – šokoladinį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 25 minutes.
Nuimkite kepimo skardą ir atvėsinkite pyragą.
Jei turite gabalėlių uogienę, sutrinkite trintuvu, įpilkite 2 laivelius vandens ir virkite, kol užvirs.
Sutepkite pyragą šia saldžia mase ir pabarstykite kokoso drožlėmis.
Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Pagal skonį naudokite uogienę ar marmeladą, taip pat galite naudoti šokoladinį užtepėlę arba medų.