Iškepta vištienos filė grietinėje su sojų padažu, žolelėmis ir mėgstamais prieskoniais paruošiama lengvai ir greitai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— vištienos filė, 450 g;
– svogūnas, 2 vnt;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– grietinės ir sojų padažo po 2 v.š.;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– pomidorai pagal skonį;
– prieskoniai pagal skonį.
Virimo procesas
Vištienos mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome gabalėliais.
Mėsą pagardinkite sojos padažu, pipirais ir tais prieskoniais, kuriuos visada naudojate vištienos filė. Išmaišykite ir palikite marinuotis 30 – 40 minučių. Jei sojos padaže nerandate pakankamai druskos, į mėsą įberkite daugiau druskos.
Svogūnai – jei norite, šio produkto vartoti nebūtina. Supjaustykite jį žiedais ir padėkite ant kepimo formos dugno.
Ant svogūno uždėkite mėsos sluoksnį.
Kiaušinius sumaišykite su grietine, druska ir pipirais, smulkintu česnaku.
Šiuo padažu užpilkite mėsą ir šiek tiek pamaišykite šakute, kad padažas gerai išmirkytų mėsą.
Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.

Patarimas : likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, pasirinktinai galite pabarstyti tarkuotu sūriu. Labai skanu išeis, jei tarkuotą sūrį sumaišysite su keptais pievagrybių ir žolelių gabalėliais.
