Mėsos suktinukai su sūriu, grybais, apkepti su labai skaniu grietinės įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— vištienos filė, 4 vnt.;
– pievagrybiai, 300 g;
– sūris, 60 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– morkos, 1 vnt.;
– druska, pipirai, prieskoniai;
– grietinė, 2 šaukštai;
– kečupas arba pasta, 1 valgomasis šaukštas;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– druska, pipirai.
Virimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Filė supjaustoma į 3 – 4 skilteles ir išplakama.
Druskos, pipirų ir pagal skonį pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Leiskite mėsai pasimarinuoti.
Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės.
Grybus supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite, kol išgaruos skystis, šiek tiek pasūdykite ir atvėsinkite.
Sumaišykite grybus su sūriu.
Ant karbonado dėkite įdarą ir susukite, užlenkdami kraštus, kad įdaras neiškristų.
Apkepkite suktinukus augaliniame aliejuje, apvolioję džiūvėsėliuose.
Kepkite iki pluta.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, o daržoves sudėkite į didelį puodą ar katilą.
Grietinę sumaišyti su kečupu arba pomidorų pasta, pagal skonį pasūdyti, pipirais suberti smulkintą česnaką ir išmaišyti.
Ant daržovių uždėkite porą šaukštų padažo ir išdėliokite suktinukus. Kiekvieną suktinuką užpilkite padažu ir viską supilkite į keptuvę.
Įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų daržoves, ir troškinkite ant silpnos ugnies uždengę 30 minučių.