Vištienos kojos visada pasirodo įvairiuose filmuose ir animaciniuose filmuose. Faktas yra tai, kad piešti vištienos kojas ir šlaunis yra gana paprasta. Be to, ši vištienos dalis laikoma pati skaniausia.
Be skonio, vištienos šlaunelės taip pat turi daug organizmui naudingų savybių. Pavyzdžiui, vištienos šlaunelėse yra daug vitaminų nuo A ir B iki E ir PP. Klubuose yra kalio, magnio, cinko ir geležies.
Vištienos šlauneles rekomenduojama valgyti vakarienei ir pietums. Kartu paruošime kvapnias ir sultingas vištienos šlauneles.
Ingredientai keptoms vištienos šlaunelėms:
vištienos šlaunelės - 8 vnt.;
druska - šaukštelis;
juodieji pipirai - ½ šaukštelio;
bazilikas - ½ šaukštelio;
alyvuogių aliejus;
sviestas - 50 g;
svogūnas - 1 vnt .;
morkos - 4 vnt .;
bulvės - 8 vnt .;
česnakai - 4 gvazdikėliai;
špinatai;
medus - 100 g;
saldus čili padažas - 100 g;
sojos padažas - 60 ml;
citrinos sultys - 40 ml;
garstyčios - 1 valgomasis šaukštas;
grietinė - 2 šaukštai;
majonezas - 2 šaukštai;
raugintų agurkų - vnt.
Norėdami paruošti keptas vištienos šlauneles:
Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Abi šlaunies puses pabarstykite po ½ šaukšto druskos, juodųjų pipirų ir baziliko bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Nepamirškite kruopščiai įtrinti druskos ir prieskonių į pluoštus prieš pabarstydami kitą pusę.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite šlaunis ant vidutinės ugnies 4-6 minutes iš visų pusių. Vištienos šlauneles sudėkite į atskirą indą.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje tame pačiame svieste pakepinkite svogūną 2-3 minutes.
Nuluptas morkas supjaustykite dideliais apskritimais, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite 5 minutes. Bulves nulupkite, supjaustykite dideliais kubeliais ir suberkite į svogūnus ir morkas.
Dar 3-5 minutes pakepinkite daržoves, proceso metu maišydami. Smulkiai supjaustykite 3 skilteles česnako, susmulkinkite špinatus ir suberkite į keptuvėje esančias daržoves.
Daržoves būtinai pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sumaišykite visus ingredientus. Sudėkite daržoves į kepimo indą ir išlyginkite. Vištienos šlauneles padėkite ant bulvių lovos.
Padažui medų atskirame dubenyje sumaišykite su saldžiu čili padažu, sojos padažu, citrinos sultimis, garstyčiomis. Šiuo padažu patepkite kiekvieną šlaunelę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes orkaitėje.
Dubenyje sumaišykite grietinę ir majonezą, per spaudą permeskite česnako skiltelę. Raugintą agurką sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į grietinę ir majonezą, išmaišykite.
Rezultatas – ne tik sultinga vištiena su gardžiu padažu, bet ir garnyras bulvių pavidalu.
Gardžiąją vakarienę užbaigia grietinės ir majonezo padažas, kuris puikiai dera su šlaunelėmis ir bulvėmis.