Galite greitai pagaminti šiuos suktinukus ir gauti skanų patiekalą ar sotų užkandį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— sluoksniuotos tešlos mielės, 500 g;
– dešra arba kumpis, 300 g;
— kietas arba lydytas sūris, 200 g;
– virtas kiaušinis, 1 vnt;
– žalias kiaušinis, 1 vnt.;
– majonezas, 3 šaukštai;
– sezamas.
Virimo procesas
Dešrą ar kumpį supjaustykite juostelėmis, sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su dešra.
Kiaušinį taip pat supjaustome juostelėmis arba kubeliais, sumaišome su sūriu ir dešra.
Tešlą atitirpinkite, padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite tešlą.
Tešlos sluoksnį sutepkite majonezu.
Dėkite įdarą ir išlyginkite ant tešlos.
Susukite ritinį ir supjaustykite porcijomis.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite ritinius.
Suktinukus aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40-45 minutes.
Patarimas : įdarui galite rinktis bet kokius produktus – sūrų užkandžiams, saldų desertui. Kalbant apie tešlą, galite naudoti tešlą be mielių, taip pat skanūs. Jei naudojate kumpį, kaip užpilą galite naudoti ir smulkintus graikinius riešutus – skonis prabangus. Keletą slyvų gabalėlių galite įvynioti į kumpio gabalėlį ir patiekti šiuos šventinius suktinukus tešloje.