Visada gaminu šiuos traškius ir skanius moliūgų blynus, kai neturiu daug laiko ar pinigų. Mano vyras juos myli

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Moliūgas – tipiškas rudens ingredientas, kurio virtuvėje galime naudoti labai daug. Mažai kas būtų pagalvojęs, kad jis netgi gali pakeisti mėsą ruošiant pagrindinį patiekalą.

Populiarus rudens ingredientas neabejotinai yra moliūgas, kuris sunoksta šiuo metu. Be to, kad tinka ruošiant gardžią kreminę sriubą, kuri sušildys rudens mėnesiais, iš jos taip pat galite pagaminti skanius blynus. Jie tinka kaip pagrindinis patiekalas ir gali lengvai pakeisti kepsnį ar kepsnį. Nustebsite, kad galite mėgautis ir vegetarišku maistu.

Moliūgų blynams paruošti reikalingi ingredientai:

  • 850 gramų moliūgų
  • 4 šaukštai grietinės
  • 3 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 200 gramų kieto sūrio
  • 3 šaukštai paprastos druskos
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių
  • petražolės, prieskoniai mėsai
  • druskos, pipirų

Moliūgą nuvalykite ir supjaustykite

Pirmiausia reikia nuvalyti moliūgą ir pašalinti išorinę odelę. Jei turime jauną Hokaido moliūgą, galime jį apdoroti su odele, kitoms rūšims tai nepageidautina. Kai moliūgas nulupamas, supjaustykite jį plonais, maždaug 1-2 centimetrų storio griežinėliais. Taip paruoštas riekeles lengvai plaktuku patapšnokite ant mėsos ir iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.

Su moliūgu elgiamės taip, lyg su šniceliu

Susmulkintus ir pagardintus moliūgo gabalėlius suberkite į gilų puodą ir užpilkite karštu vandeniu. Tada užviriname ant vidutinės liepsnos ir paliekame čia apie 5 minutes. Praėjus šiam laikui, išimkite moliūgo skilteles iš vandens ir leiskite joms atvėsti.

Kol moliūgas vėsta iš šono, smulkiai sutarkuokite kietąjį sūrį ir dubenyje sumaišykite su kiaušiniu, grietine, mėsos prieskoniais ir petražolėmis.

Palaipsniui suvyniojame moliūgą ir termiškai apdorojame

Kitoje lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius su miltais. Tada kiekvieną moliūgo griežinėlį tiesiog apvoliojame džiūvėsėlių mišinyje ir dedame į kiaušinių mišinį. Po to moliūgą vėl perkelkite į mišinį su džiūvėsėliais ir sudėkite į keptuvę , kurioje pašildysime augalinį aliejų. Kiekvieną griežinėlį apkepkite iš abiejų pusių 5-6 minutes. Patiekite iš karto su garnyru, kuris gali būti, pavyzdžiui, bulvių košė.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.