Visą vasarą gaminau tai vietoj keptų bulvių. Cukinija skaniau nei mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastų patiekalų tendencija dabar aktyviai propaguojama visame pasaulyje. Kuo paprastesnis tam tikro užkandžio paruošimas, tuo geriau. Žmonės nustojo sutelkti dėmesį į brangius ir sudėtingus patiekalus. Tikriausiai dėl laiko, kurio reikia sudėtingiems patiekalams paruošti.

Galite pagaminti skanų, bet greitą patiekalą. Tam nereikia pirkti daug ingredientų. Sočią vakarienę galite paruošti net iš paprastų cukinijų.

Pavyzdžiui, norint paruošti keptas cukinijas, jums reikia tik kelių ingredientų. Pakalbėkime išsamiau apie tai, kaip virti keptas cukinijas.

Ingredientai keptoms cukinijoms:

cukinijos – 2 vnt.;
miltai – 2 šaukštai. l.;
krakmolas – a.š. l.;
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
česnako skiltelė;
krapai – 20 g.
Keptos cukinijos paruošimas:

Iš cukinijos nuimame kotelius ir nulupame. Jei cukinija jaunos, žievelės nuimti nebūtina. Cukinijas supjaustome nedideliais kubeliais, galima ir apskritimais.

Krakmolą sumaišykite su miltais, pabarstykite cukinijų lazdelėmis.

Į cukinijų mišinį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Į cukinijų mišinį įberkite druskos ir vėl išmaišykite ingredientus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus išdėliokite cukinijos griežinėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite cukinijas tešloje iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.

Iškeptas cukinijas dėkite ant popierinių rankšluosčių. Duokite laiko riebalams nutekėti nuo cukinijų.

Susmulkinkite česnako skiltelę į dubenį su cukinijomis ant smulkios trintuvės. Susmulkinkite krapus, suberkite į cukinijas, išmaišykite. 

Šios keptos plaktos cukinijos užima keptų bulvių vietą. Patiekalas gali tapti ir pagrindiniu patiekalu, ir garnyru prie mėsos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.