Jei lankėtės gruzinų restoranuose ar namuose išbandėte gruzinų virtuvę, tikriausiai esate susipažinę su chačapuri. Khachapuri yra nacionalinis gruzinų patiekalas, populiarus dėl savo įvairovės ir skonio. Nepaisant to, jis yra patenkintas ir nebrangus, o virti taip pat paprasta, kaip kriaušes gliaudyti.
Šiandien ruošime paplotėlius, kurie irgi miglotai artimi chačapuriams. Išbandykite ir įvertinkite, koks lengvas ir paprastas šis receptas.
Ingredientai papločiams:
kefyras – 200 ml;
soda – 0,5 šaukštelio;
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – šaukštelis;
augalinis aliejus – šaukštai. l.;
pienas – 200 ml;
miltai – 200 gr;
žali svogūnai;
sūris – 100 gr.
Plokščių ruošimas:
Į gilų dubenį supilkite 200 ml kefyro ir 0,5 arbatinio šaukštelio sodos. Išmaišykite šluotele ir įberkite druskos. Sulaužykite du vištienos kiaušinius ir supilkite augalinį aliejų. Sumaišykite su šluotele.
Įpilkite pieno ir miltų. Vėl naudojame plaktuvą. Tada smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į kitus ingredientus. Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Užpildykite keptuvę augaliniu aliejumi. Ant viršaus užtepkite šiek tiek gautos masės ir šaukštu sluoksnį padarykite tolygesnį. Uždarykite keptuvę dangčiu ir kepkite iš abiejų pusių po pusantros minutės. Pluta turi būti aukso rudos spalvos.
Iš visų ingredientų gavome keturis didelius papločius.
Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Atkreipkite dėmesį!