Visa šeima džiaugiasi šiais kotletais. Zrazy su įdaru: jie pasirodo labai skanūs ir sultingi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Be bulvių, Petras I į mūsų šalį atvežė dar vieną, ne mažiau įdomų patiekalą. Sovietų Sąjungoje šis patiekalas taip išpopuliarėjo, kad sunku įsivaizduoti, kad anksčiau be jo galėjome apsieiti.

Kalbame apie skanius pjaustytus kotletus. Pirmiausia šis mėsos gaminys užkariavo Prancūziją, vėliau – visą Europą. Beje, mūsų šefai įnešė savo indėlį į kotletų istoriją. Faktas yra tas, kad pjaustyti kotletai nebuvo populiarūs Europos valstybėse iki XVIII a. Tik mūsų užeigos šeimininkės nusprendė, kad patiekalą reikia ruošti kitaip.

Dabar turime daugybę įvairių kotletų receptų. Mes jums papasakosime apie vieną iš jų.

Ingredientai puriems kotletams:

kepalas – 90 g;
džiūvėsėliai – 150 g;
pienas – 150 ml;
grietinės – šaukštai. l.;
svogūnas – 100 g;
krapai – 15 g;
malta mėsa – 500 g;
česnakas – gvazdikėlis;
druska – 1,5 šaukštelio;
sūris – 80 g;
kiaušinis – 4 vnt.
Pūkuotų kotletų ruošimas:

Kol verdame 3 kietai virtus kiaušinius, kepalo riekeles reikia pamirkyti šiltame piene. Nuluptą svogūną ir nedideles česnako skilteles susmulkinkite į dubenį ir sudėkite faršą.

Į mėsos mišinį suberkite išspaustas duonos riekeles, šaukštą druskos, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Atvėsusius kiaušinius sutarkuokite ant trintuvės dantukų ir tokiu pat būdu sumalkite sūrį.

Į sūrio ir kiaušinių mišinį per spaudą įmeskite česnako skiltelę, susmulkintus krapus ir druską. Formuojame plokščius kotletus, į kuriuos dedame gautą įdarą ir sandariai uždarome mėsos viduje.

Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose, tada kepkite keptuvėje su augaliniais riebalais iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to gausite skanius kotletus su sočiu įdaru viduje.

Lydytas sūris ir kiaušinis suteiks patiekalui naujo skonio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.