Virtas nekepant aliejuje: kaip pasigaminti sultingus baklažanų suktinukus su mėsa, kurie yra sveiki ir skanūs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanų suktinukai su mėsos įdaru – tai paprastumo ir rafinuotumo derinys, todėl jie patrauklūs tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Šio patiekalo istorija siekia Kaukazo ir Artimųjų Rytų virtuves. Šiuose regionuose baklažanai visada užėmė garbingą vietą kulinarijoje. Vietiniai gyventojai iš jų gamino įvairiausius patiekalus – nuo užkandžių iki pagrindinių karštųjų patiekalų. Savo ruožtu įdaras tapo vienu iš būdų patiekalui suteikti originalumo tiek skonio, tiek išvaizdos

atžvilgiu. Šiandien baklažanų suktinukai su mėsos įdaru laikomi skanėstu, kurį galima patiekti įvairiais variantais: kaip šaltą užkandį arba karštą. Patiekimo ir paruošimo variacijos atveria plačias kulinarinių eksperimentų galimybes.

Ingredients:

  • Sudėtis: baklažanai – 1,5 kg;
  • Saldžioji paprika – 1 vnt;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Įdaras – 400 g;
  • česnakai – 30 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Kietasis sūris – 150 g;
  • petražolės – 20 g;
  • Alyvuogių aliejus – 100 ml.

Baklažanų suktinukų su mėsa paruošimas:

Svogūną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį su malta mėsa. Saldžiąją papriką išvalykite nuo vidaus ir smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, pasūdykite.

Visus ingredientus sumaišykite su faršu

.

Baklažanus supjaustykite iki 1 cm storio plokštelėmis

. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir uždenkite baklažanų plokšteles. Pabarstykite baklažanus druska ir pipirais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Sutarkuokite sūrį, susmulkinkite petražoles ir česnaką

.

Sumaišykite česnaką ir petražoles, į mišinį įpilkite alyvuogių aliejaus.

Taip pat skaitykite:  Skani ir sveika tuno užtepėlė. Paprastas užtepelės receptas

Ant kiekvienos iškeptos baklažano plokštelės dėkite faršo, apibarstykite sūriu ir suvyniokite.

Готовятся без жарки в масле: как сделать сочные баклажанные рулетики с мясом, которые полезны и вкусны

Suktinukus sudėkite į kepimo formą, apibarstykite česnakų ir petražolių mišiniu.

Готовятся без жарки в масле: как сделать сочные баклажанные рулетики с мясом, которые полезны и вкусны

Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Готовятся без жарки в масле: как сделать сочные баклажанные рулетики с мясом, которые полезны и вкусны

Gausite sultingus ir kvapnius baklažanų suktinukus su mėsos įdaru.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *