Skirta visiems kopūstinių patiekalų mėgėjams! Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta šią sveiką daržovę bet kokia forma. Šios dienos receptas kaip tik jums. Jie paruošiami greitai ir lengvai ir pasirodo nepaprastai skanūs.
Norėdami paruošti, jums reikės:
- 12-14 kopūstų lapų;
- 2 vnt. vištienos krūtinėlės;
- 8 vnt. pomidorai (vyšnių veislės);
- 50 gramų sūrio;
- 1 arbatinis šaukštelis augalinio aliejaus (formelės sutepimui);
- 200 ml grietinės;
- 2 skiltelės česnako;
- Druska, pipirai, krapai, vištienos prieskoniai.
Virimo būdas
Išvirkite kopūstų lapus. Jaunus kopūstus 3 minutes virkite verdančiame vandenyje. Užvirus apdorojame kiekvieną kopūsto lapą: nupjauname tankią dalį.
Pradėkime pildyti
Vištienos filė smulkiai supjaustykite kvadratėliais. Tada pomidorus supjaustykite tokiais pat mažais kvadratėliais kaip ir mėsą. Susmulkinkite žalius svogūnus ir krapus.
Sujungiame gaminius
Į vištienos filė dedame pomidorus, smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotą sūrį, maltus juoduosius pipirus, druską ir visa kita, gerai išmaišome. Galiausiai suberkite vištienos prieskonius. Vėl išmaišyti. Įdaras paruoštas.
Formavimas
Paimkite kopūsto lapą, įdėkite įdarą į centrą ir viską suvyniokite į bombos formą. Visa tai daroma labai lengvai ir paprastai. Išbandykite, jums tikrai pavyks.
Paruoštos bombos turi būti dedamos į karščiui atsparią kepimo formą. Sutepkite formą augaliniu aliejumi.
Patarimas: jei neturite specialaus kepimo indo, tiks ir ketaus puodas.
Ruošiame įdarą
Grietinė (neriebi), suberti česnaką, anksčiau išspaustą per spaudą, ir druską. Jei pageidaujate, galite įdėti pomidorų pastos, tačiau recepte yra pomidorų, todėl pastos dėti nereikia .
Supilkite padažą į formoje esančias bombas ir kepkite 180 C orkaitėje ne ilgiau kaip 40 minučių.
Patiekalas paruoštas. Visas paruošimas užtruks 1 valandą, todėl verta juos pasigaminti. Pabarstykite paruoštas bombas žolelėmis ir patiekite.