Lengvai sūdyti pomidorai – populiarus užkandis, kuriame dera vasariškų daržovių gaivumas ir sūraus maisto pikantiškumas.
Jie paruošiami greitai ir lengvai, o rezultatas džiugina savo skoniu ir aromatu. Lengvai sūdytus pomidorus galima paruošti su įvairiais priedais, tokiais kaip česnakai, krapai, krienai, serbentų lapai, kas leidžia eksperimentuoti su skoniais ir kurti naujus derinius.
Pačius pomidorus galima derinti prie daugelio patiekalų, dėti net į salotas. Tačiau, kaip taisyklė, jie naudojami kaip užkandis žiemos ir rudens šventėse.
Mes jums pasakysime, kaip ruošiami lengvai sūdyti pomidorai.
Ingridientai:
Vanduo - 1 litras;
Pomidorai;
Druska - 30 g;
Cukrus - 50 g;
Pipirai - ½ šaukštelio;
Lauro lapas - 2 vnt.;
Actas 9% - 100 g;
Krapai - krūva;
Razinos - 100 g;
Česnakai - 10 gvazdikėlių.
Lengvai sūdytų pomidorų paruošimas:
Į puodą su vandeniu supilkite druską ir cukrų, suberkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir užvirinkite. Pomidoruose padarome nedidelius skersinius įpjovimus ir dedame į atskirą keptuvę.
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30-40 sekundžių. Kai marinatas užvirs, supilkite į jį actą ir palikite atvėsti.
Nuimkite odeles nuo pomidorų ir sudėkite į atskirą indą. Į pomidorus suberkite krapus ir razinas, česnaką perspauskite per spaudą.
Atvėsusiu marinatu užpilkite pomidorus ir uždengtą palikite 24 valandoms šaldytuve. Nereikia nė dienos pomidorų palikti šaldytuve.

