Pyragai – tai desertinis produktas, patiekiamas didžiųjų švenčių metu. Tortai dažnai ruošiami gimtadieniams, vestuvėms ir jubiliejams. Tai vienas iš būdų parodyti, kaip visi aplinkiniai elgiasi su gimtadienio berniuku. Dabar sunku įsivaizduoti šventę be deserto. Nors anksčiau pyragaičiai buvo tik kvietimas į banketą.
Torto pateikimas pasikeitė dėl to, kad pats desertas turėjo skirtingą statusą. Laikui bėgant, pyragaičiai pradėjo pasirodyti baliuose ir garsiose šventėse. Todėl atsirado tradicija tortą ruošti ne prieš šventę, o pačiai šventei.
Tortą galite pasigaminti patys. Pakalbėkime apie traškaus pyrago receptą.
Traškios pyrago tešlos ingredientai:
margarinas – 250 g;
miltai – 800 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
grietinė – 200 g;
druska – žiupsnelis.
Ingredientai kremui:
sviestas – 500 g;
kondensuotas pienas – 180 g;
vanilinio cukraus;
brendis – 1 valgomasis šaukštas.
Traškaus pyrago paruošimas:
Ištirpinkite margariną iki skysto, sumaišykite jame 200 gramų miltų.
Į atskirą indą išmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės, druskos ir išmaišykite.
Į kiaušinių masę suberkite 600 gramų miltų ir užminkykite elastingą, minkštą tešlą. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.
Iš kolobokų iškočiokite plokščius paplotėlius, kiekvieną ištepkite tiršta margarino tešla.
Paplotėlius sukrauname vieną ant kito ir tada susukame į vyniotinį.
Ritinėlį sandariai uždarome plėvele ir dedame į šaldytuvą 12 valandų. Tada tešlą padalinkite į 16 lygių dalių ir iškočiokite plonais sluoksniais.
Nupjaukite perteklių nuo lakštų naudodami plokščią lėkštę.
Kiekvieną naują pyrago sluoksnį padėkite ant pergamentinio popieriaus.
Kiekvieną pyragą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 7-8 minutes.
Šiuo metu išplakite sviestą, įpilkite konjako, vanilinio cukraus ir kondensuoto pieno.
Kiekvieną pyragą patepkite kremu ir dėkite vieną ant kito. Torto šonus ir viršų taip pat patepame kremu.
Konjakas yra neprivalomas šio recepto ingredientas.
Gautą pyragą galite apibarstyti migdolų drožlėmis, tai suteiks tortui gražios išvaizdos ir naujų skonio natų.