Vietoj sumuštinių pusryčiams. Varškės blyneliai per 5 minutes: net kočėlo nereikia.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis mūsų dieviname gruzinų virtuvės kūrinius. Tai išties gardūs patiekalai, pelnę garbę, pagarbą ir populiarumą visame pasaulyje. Tačiau, pavyzdžiui, chačapurio gaminimas namuose yra gana sudėtingas. Receptas reikalauja specifinių tešlos ir įdaro ruošimo žinių. Be to, reikia parinkti tinkamą sūrį patiekalui.

Kad būtų lengviau, geriausia kepti paprastus sūrio paplotėlius. Jie yra sotūs pusryčiai ir puikus užkandis.

Sūrio paplotėlių ingredientai:

  • vištienos kiaušiniai – 3 vnt.;
  • sūris – 150 g;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • kepimo milteliai – arbatinis šaukštelis;
  • cukrus — st. l.;
  • miltai – 300 g;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • varškės sūris – 300 g.

Sūrio pyragų paruošimas:

Dubenyje sumaišykite porą kiaušinių, granuliuotą cukrų ir saulėgrąžų aliejų. Įberkite druskos ir varškės sūrio. Išplakite ingredientus iki vientisos masės.

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į varškės mišinį. Minkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.

Tešlą iškočiokite į storą dešros formą ir padalinkite ją į 8–10 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį rankomis iškočiokite į mažus sluoksnius – būsimus paplotėlius.

Paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Į švarų dubenį įmuškite kiaušinį ir išplakite. Kiekvieną paplotėlį aptepkite šiuo kiaušinių mišiniu.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite drožlėmis paplotėlių paviršių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragėlius 20 minučių.

Galutinis rezultatas – neįtikėtinai paprasti ir skanūs sūrio paplotėliai. Rekomenduojame naudoti suluguni sūrį.

Taip pat skaitykite:  Išgerkite šį gėrimą prieš miegą ir jūs akimirksniu išvalysite visus organizmo toksinus ir numesite svorio!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.