Vienas iš labiausiai atpažįstamų papločių pasaulinėje virtuvėje yra chačapuris. Šis gruzinų miltų gaminys tapo madingas palyginti neseniai. Tokiu būdu supažindinimas su Rytų kultūra prisidėjo prie gruziniškų restoranų atsiradimo daugelyje šalių.
Galime išbandyti visiškai skirtingus chačapuri tipus. Be klasikinio varianto su sūdytu sūriu ir kiaušiniu, yra įdaras su kumpiu, mėsa ir daržovėmis. Keista, bet dažnai užsakomas chačapuris su burokėliais.
Patiekalas iš pradžių buvo skirtas piemenims, vykstantiems į kalnus ilgoms darbo valandoms. Šis produktas ilgą laiką galėjo prisotinti darbuotojus laukuose ir kalnuose.
Pasigaminti chačapuri namuose beveik neįmanoma, jei nesate gruzinas. Todėl paruošime tinginį chačapuri variantą.
Ingredientai tinginiams chačapuriams:
kefyras 2,5% – 300 ml;
miltai – 260 g;
druska – šaukštelis;
sūris – 200 g;
soda – šaukštelis;
bulvės – 200 g;
pienas – 200 ml;
kiaušiniai – 2 vnt.
Tinginio chačapurio gaminimas:
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės, šiuo metu į kefyrą įberkite druskos ir sodos ir palaukite reakcijos. Į kefyrą supilkite pieną, išmuškite kiaušinius ir viską išplakite iki vientisos masės.
Sūrį ir virtas bulves sutriname ant vidurinių trintuvės pjaustytuvų, sudedame į kefyrą ir išmaišome. Į gautą mišinį įsijokite miltus ir užminkykite tešlą.
Dalį tešlos dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir suformuokite plokščią pyragą. Lazy khachapuri kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių po dangčiu.

Iš tokio produktų kiekio galima pagaminti 5 pyragus.

Tačiau viskas priklauso nuo jūsų keptuvės skersmens.

