Vietoj nuobodžių kotletų. Taip kepu baklažanus visą vasarą: skanu ir paprasta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti baklažanai su malta mėsa ir sūriu duonos trupiniuose yra ne tik labai skanūs ir sotūs, bet ir gražūs. Šį užkandį galite pasigaminti bet kokiai progai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

baklažanai, 2 vnt;
malta mėsa, 400 g;
sūris, 100 g;
kiaušiniai, 3 vnt;
džiūvėsėliai, 1 stiklinė;
miltų, 3 v.š.;
prieskoniai, druska, aromatinės žolelės, žolelės.

Virimo procesas

Baklažanus supjaustome išilgai griežinėliais, šakute subraižome griovelius, pabarstome druska ir įvairiais prieskoniais bei aromatinėmis žolelėmis ir pipirais.

Faršą sumaišykite su druska ir prieskoniais, žolelėmis ir išminkykite.

Ant riekelių lygiu sluoksniu paskleiskite maltą mėsą.

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais.

Tarkuotą sūrį sumaišykite su kiaušiniais, suberkite prieskonius ir išmaišykite.

Baklažanus apkepkite su malta mėsa miltuose, tada džiūvėsėliuose ir pamerkite į kiaušinių ir sūrio mišinį.

Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kad mėsos įdaras gerai iškeptų. Baklažanus galite troškinti po dangčiu 5 minutes, kad faršas išgaruotų.

Šiems baklažanams su mėsa originalioje keptuvėje paruoškite grietinės arba majonezo padažą su krapais ir česnaku.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.