Pekino kopūstas taip pat puikiai tinka patiekalams su malta mėsa. Pasirodo neįprasta, bet labai skanu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kopūstai;
— vištienos filė, 2 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– druska, pipirai, žalumynai;
– grietinė, 100 ml;
– česnakai, 2 vnt;
— pomidorų sultys arba kečupas, 100 ml;
– vanduo, 150 – 200 ml.
Virimo procesas
Vištienos filė ir svogūną supjaustykite gabalėliais ir sumalkite blenderiu.
Imame kuo daugiau žalumynų – gaunasi daug skaniau.
Maltą mėsą sumaišykite su žolelėmis.
Kopūstą perpjaukite į dvi dalis ir smulkiai supjaustykite, suberkite į faršą ir išmaišykite.
Į faršą suberkite česnaką (galite sutarkuoti arba perspausti per spaudą).
Įmuškite kiaušinį, druską, pipirus ir kitus prieskonius. Sumaišykite maltą mėsą rankomis.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Drėgnomis rankomis suformuokite kopūstų suktinukus – naudokite bet kokią jums patinkančią formą.
Padažui grietinę sumaišyti su pomidorų pasta arba kečupu.
Patarimas: jei neturite grietinės, galite naudoti natūralų jogurtą.
Padažą pasūdykite, pipiruokite pagal skonį ir įpilkite vandens, užpilkite ant kotletų.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
Patiekdami apibarstykite smulkiai pjaustytais žaliais svogūnais ir žolelėmis.