Vietoj įprastų kotletų pradėjau virti žydiškus. Jie pasirodo neįtikėtinai sultingi ir minkšti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sultingi kotletai nuostabiai skaniame padaže – tai idealus priedas prie bet kokio garnyro, net tik prie virtų ryžių, makaronų ar bulvių košės. Kotletai, apkepti su manų kruopomis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

malta mėsa, 500 g;
ryžiai, 0,5 stiklinės;
svogūnai ir žalios bulvės, po 1 vnt.
duona, 2 riekelės;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
manų kruopos;
kiaušiniai, 2 vnt.

Padažui paruošti reikia:

augalinis aliejus, 3 šaukštai;
pomidorų pasta, 2 v.š.;
sultinio, 3 šaukštai;
druska, cukrus, prieskoniai, česnakai, žolelės;
verdančio vandens, 800 g.

Virimo procesas

Bulves ir svogūnus sumalkite ant vidutinės trintuvės ir sumaišykite su malta mėsa.

Ryžius nuplaukite vandeniu ir suberkite į maltą mėsą.

Pagardinkite mišinį druska ir kitais prieskoniais, smulkintu česnaku ir žolelėmis.

Kepimui įmuškite kiaušinius.

Formuojame kotletus, pirmiausia pamerkiame į kiaušinį, paskui į manų kruopas ir kepame augaliniame aliejuje.

Keptuvėje sumaišykite sultinį su pomidorų pasta, įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite šiek tiek cukraus, visus prieskonius ir aromatines žoleles.

Sudėkite kotletus, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių. Pabaigoje suberkite žoleles ir česnaką.

Iš karto paruoškite garnyrą kotletams ir nustebinkite savo šeimą skania ir sočia vakariene.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.