Originalus skanių ir minkštų bandelių, kurias galima patiekti kaip duoną, receptas.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 300 g;
- manų kruopos, 100 g;
- druskos;
- sausos mielės, 0,5 šaukštelio;
- saulėgrąžų aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- vanduo, 300 ml;
- po 2 morkas ir bulves;
- svogūnas, 1 vnt.;
- sauso česnako ir imbiero po 1 arbatinį šaukštelį;
- pipirai, prieskoniai;
- konservuotas tunas, 150 g;
- sviestas, 100 g;
- alyvuogės, 100 g;
- kiaušinio trynys, 1 vnt.;
- sezamo.
Bandelių gaminimo procesas
Miltus persijojame ir sumaišome su manų kruopomis, druska ir mielėmis. Supilkite aliejų, išmaišykite.
Supilkite vandenį, maišykite, kol gausis minkšta ir nelipni tešla. Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Pakepinti svogūnų kubelius, suberti tarkuotas morkas, išmaišyti ir suberti tarkuotas bulves. Sumaišome. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite aromatines žoleles ir prieskonius, troškinkite 10 min., kol iškeps po dangčiu.
Likus porai minučių iki pabaigos, įdėkite žalumynų, jei norite, česnako. Atvėsinkite ir suberkite pjaustytas žalias alyvuoges.

Išminkykite tešlą ir padalinkite į dalis.
Iškočiokite nedidelius pyragėlius, patepkite tirpintu sviestu, sulankstykite ir iškočiokite. Darome taip pat, kaip gamindami sluoksniuotą tešlą.
Tada ant kiekvieno pyrago dedame įdarą, užspaudžiame kraštus, apverčiame ir gauname apvalias bandeles.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.

