Pyragą pagaminsite labai greitai ir pagal savo skonį, man atrodo, kad jis gaunasi daug skanesnis nei patys bulviniai blynai. Galima patiekti su grietine, padažais ar grietine su česnakais ir krapais – gaunamas tobulas derinys.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 600 g;
sūris, 60 g;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
kiaušiniai, 3 vnt;
manų kruopos, 2 v.š.
Virimo procesas
Česnakus ir šviežias žoleles galite pakeisti sausais prieskoniais, o į pyragą įberti įvairių bulvėms tinkančių prieskonių.
Tris bulves ant stambios trintuvės ir sumaišyti su tarkuotu sūriu bei kiaušiniais.
Išmaišykite mišinį iki vientisos masės, įberkite druskos ir pipirų, įberkite prieskonių, smulkintų žolelių ir manų kruopų.
Išmaišykite ir palikite 5 minutėms, kad dribsniai išbrinktų.
Patarimas: jei masė pasirodė skystoka ir suprantate, kad ji neišlaikys formos, įberkite daugiau manų kruopų.
Keptuvę sutepkite augaliniu aliejumi ir išklokite mišinį, išlyginkite.
Kepkite iš vienos pusės 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Naudodami lėkštę apverskite pyragą į antrą pusę ir kepkite 10 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Pyragą patiekiu karštą su padažais ir grietine. Nors, kaip man, šalta forma. Pyragas tiesiog nuostabus. Kartais, kai turiu laiko, pakepinu ir pievagrybius su svogūnais, gaminu šį įdarą.